Собственици на хотел и автошкола в София не плащат вода от години

https://www.24chasa.bg/region/article/8201177 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Собственици на хотел и автошкола в София не плащат вода от няколко години, защото не получават фактури от ВиК. Според тях попаднали в капан, защото счетоводно не могат да докажат направените разходи, предава dnes.dir.bg.

Напрежението ескалирало, когато служители на доставчика опитали да прекъснат захранването. Потърпевшите блокирали спирателния кран на улицата по абсурден начин. Красимир Георгиев паркирал колата си върху крана, за да попречи на спирането на водата.

"Искам да си платя. За да го направя, ми трябва платежен документ, който обаче нямам. До този момент получих фактура веднъж и тя е платена. Попадам под ударите на НАП. Нека ми дадат документ и ще платя. Ако не го направя, поемам ангажимента да платя сумата в троен размер", обясни пред Нова телевизия Георгиев.

Според "Софийска вода" обаче твърденията на двамата собственици не отговарят на истината, затова са завели дело срещу хотелиера.

"Фактури се издават всеки месец. Те се дават на наш подизпълнител, който ги разнася. Много е важно, че не става въпрос за битов клиент, а за човек, който има хотел. Не е особено морално възрастни хора да носят стотинки от пенсиите, за да плащат редовно, а други хора да не. Господинът има натрупана сума от 2487 лв.", заяви Владимир Гълъбов, старши мениджър "Комуникации" в Софийска вода.

Той допълни, че трябва да бъдат направени електронни фактури, за да няма подобни казуси.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Българка е обвинена в домашно насилие над американската поп звезда Арън Картър, брат на един от членовете на звездната група "Бекстрийт Бойс". Мелани Мартин, която е любовница на Картър, е била арестувана и след денонощие освободена срещу 50 000 долара гаранция, съобщава сайтът Heavy. Полицията е започнала разследване срещу силиконката

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното