Съдът в Добрич върна на прокуратурата дело за незаконно съоръжение за вода от река Батовска

https://www.24chasa.bg/region/article/8201308 www.24chasa.bg

Районният съд прекрати съдебното производство и върна на прокуратурата делото срещу изпълнителния директор на "ВиК-Добрич"АД за неправомерно изградено съоръжение за водоползване от река Батовска, съобщиха от съдебната институция.

Т.Г. е обвинен, че в нарушение на Закона за водите в района на помпена станция "Батово-2" в качеството си на изпълнителен директор е изградил съоръжение за водоползване чрез посредственото извършителство на трети лица - работници и служители в дружеството. През февруари 2019 година е бил изграден земнонасипен бараж за хващане на водата от приток на река Батовска и отвеждането й по гравитачен водопровод с дължина 172 метра до черпателния водоем.

Административното наказателно дело бе образувано по постановление на Районната прокуратура, с което е направено предложение за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, припомнят от съда.

До прекратяване на съдебното производство се стигна след разпит на трима свидетели, от показанията на които съдът прие, че са установени нови фактически положения, посочват от пресцентъра. Според съда тези факти не са били отразени в прокурорското постановление.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившият национал Георги Пеев и половинката му Цветелина имаха повод за празник тези дни. Те отбелязаха две години от началото на връзката си. "Благодаря ти скъпи, че точно преди две години ме откри! Благодаря , че пристъпи към мен заговаряйки ме с най-зашеметяващата усмивка в света (на която, нямаше как да устоя)

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Докато милиони хора по света остават без работа и се чудят как ще живеят след коронавируса, семейство Дейвид и Виктория Бекъм вече знае как. И къде. В апартамент, струващ 25 милиона долара, разкрива "Сън". И всеки цент си струва! Жилището е с разгъната площ от над три декара и се намира на върха на най-новия и най-луксозен небостъргач в Маями