Американският посланик Херо Мустафа посети Видин

https://www.24chasa.bg/region/article/8202706 www.24chasa.bg
Херо Мустафа СНИМКА: Архив

Американският посланик Херо Мустафа е посетила днес Видин и се е срещнала с кмета на града Цветан Ценков в джамията на Осман Пазвантоглу. Това съобщават от община Видин.

На срещата са присъствали Видинският митрополит Даниил и районният мюфтия Неджати Али. Цветан Ценков е запознал посланик Мустафа с предимствата, с които община Видин разполага и предизвикателствата на местната власт с оглед развитие на икономиката, на образованието и на туризма.

Той е подчертал предимствата на Видин - хилядолетна история и много добро географско разположение.

След срещата е организирана кратка обиколка на историческите забележителности на Видин. Кметът е подарил на гостенката картина на видински художник със символа на града - средновековната крепост "Баба Вида", и специален сувенир - дърворезба, на който е показана една от портите на стария Видин - "Стамбол капия".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Силвано Пранди може да остане начело на българския национален отбор по волейбол. Това обяви самият той в интервю за "Ла Стампа". "В края на 2020-а изтича моят договор Ц призна специалистът. - Когато приключи извънредното положение, сме се разбрали да се чуем и обсъдим плановете. Имаме уговорка за периода до края на 2022 г

Бившият национал Георги Пеев и половинката му Цветелина имаха повод за празник тези дни. Те отбелязаха две години от началото на връзката си. "Благодаря ти скъпи, че точно преди две години ме откри! Благодаря , че пристъпи към мен заговаряйки ме с най-зашеметяващата усмивка в света (на която, нямаше как да устоя)