Голяма драма в "Колодрума"! "Марица" потопи с 3:2 и руския гранд "Уралочка"

https://www.24chasa.bg/sport/article/8203276 www.24chasa.bg
Маричанки изиграха силен мач срещу руския гранд "Уралочка" (Екатеринбург) и заслужиха победата. Снимки: Руслан Йорданов

Пловдив отново няма да спи тази нощ, след гръмка победа на волейболните си любимки!  "Марица" измъкна драматична победа с 3:2 над руския гранд "Уралочка" (Екатеринбург) в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига в Пловдив днес. 

Мачът се реши с инфарктен 30-минутен тайбрек и продължи близо два часа и половина, за огромно удоволствие на пълните трибуни в спортна зала "Колодрума". Над 4000 фенове драха неистово гърла за успеха на нашите шампионки, които взеха първия гейм с 25 :19 само за 21 минути.

После обаче малко се поотпуснаха и вместо да удвоят резултата, допуснаха изравняване за 1:1. Гостенките от Екатеринбург показаха железни нерви и се върнаха в мача с 25:21, след още 26 минути игра.

Нашите пак дръпнаха в третия гейм след 25:17 за голямо шоу на публиката. Третата част продължи точно 23 минути и всички предвкусваха успеха.

Над 4000 зрители по трибуните в зала "Колодрума" изпаднаха в екстаз в очакване на победата. Гостенките от "Уралочка" (Екатеринбург) обаче показаха защо са европейски гранд тим и вместо да се огънат, аристократично изравниха за 2:2! Рускините изненадващо взеха четвъртия гейм с 25:22 след 33 минути игра.
Залата в "Колодрума" отново завря и закипя в решителния тайбрек!  Нашите момичета дръпнаха с 11:9 в петата част, но гостенките изравниха за 14:14 и 18:18. Под мощната подкрепа на многобройните си фенове, пловдивчанки затвориха гейма с 20:18, а с това изковаха и победата в си в мача!
Трети пореден успех на "Марица" в Шампионската лига!
Спортен Пловдив ликува! Феновете отново няма да спят тази нощ!

Голяма драма в

Голяма драма в

Кметът на Пловдив Здравко Димитров спази традицията и подкрепи волейболната
Кметът на Пловдив Здравко Димитров спази традицията и подкрепи волейболната "Марица" в Шампионската лигата.

Голяма драма в

Голяма драма в

Голяма драма в

Голяма драма в

Голяма драма в

Голяма драма в

Голяма драма в

Голяма драма в

Голяма драма в

Зико тази вечер отново бе на
Зико тази вечер отново бе на "Колодрума" и стиска палци за маричанки.

Голяма драма в

Голяма драма в

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал