Варненци питат: Трябват ли ни винетки за пътя до летището, курортните комплекси и гробищния парк?

https://www.24chasa.bg/region/article/8204250 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Нови пътни знаци за движение с винетен стикер са поставени на пътя за Златни пясъци, научи “24 часа”. Варненци са объркани от нововъведението, тъй като много от тях пътуват често и това може да се окаже неприятно в началото на туристическия сезон.

Всъщност знаци за задължително пътуване с винетен стикер винаги е имало, но в началото на миналата година кметът на Варна Иван Портних увери, че скоро тези пътища ще станат общински и няма нужда да се плаща тази пътна такса.

“За движение по пътя до курорта Златни пясъци, летището и новите варненски гробища няма да е необходима винетка. Пътна такса няма да се дължи и за ползване на пътищата между Варна и селата Звездица, Константиново, Тополи и Казашко.Това заяви кметът на Варна Иван Портних в началото на 2019 г и пътуващите до там се успокоиха.

Тогава той увери, че е постигната договореност с Агенция „Пътна инфраструктура” тези отсечки да бъдат изключени от списъка с пътища, по преминаването по които е нужна винетка. Тогава и премиерът Борисов успокои пътуващите, че до курортите ще се ходи без винетки.

"Посочените пътища попадат в обхвата на Общия устройствен план на Варна. Разумно е те да бъдат изключени от републиканската пътна мрежа, изтъкна кметът. Община Варна трябваше да поеме стопанисването, но прехвърлянето е възможно да стане след приключване на ремонтите, които се извършват в момента на някои от посочените отсечки", допълни преди година Портних.

Новите знаци и неяснотата притесняват варненци. “Това значи ли, че за да посетим починалите си близки на Голямата задушница в събота с кола до гробищен парк Тополи, трябва да имаме винетка?”, коментират те в социалните мрежи.

В момента продължава изграждането на кръгово кръстовище в района на долна Трака.

Вероятно пътната агенция не е длъжна да се съобразява с местните обещания на кмета, но остава варненци да са на ясно дали за тях ще има промяна относно ежедневното им пътуване, изразено с нова финансова тежест.

Очевидно пътят Варна – Златни пясъци още не е официално под управление на общината, заради условието ремонтите да приключат и администрацията няма как да реагира.

Очакваме официалната позиция на Община Варна и АПИ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени