С 11% растат средствата за инфраструктура в селата на Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/8209172 www.24chasa.bg
Влагат 300 000 лв. в ремонт на пътища т.г.
Влагат 300 000 лв. в ремонт на пътища т.г. СНИМКА: Община Велико Търново

С над 11% растат средствата, които ще бъдат вложени в инфраструктурата на населените места от община Велико Търново. Рекорден е бюджетът на програма „Местни инициативи“, която се ползва с категоричната подкрепа на кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Тази година средствата във фонда са 500 000 лева, като продължава тенденцията за увеличаването му, съобщиха от местната администрация.

Чрез програмата кметовете на малките населени места финансират проекти за облагородяване, вътрешна инфраструктура, ремонт на читалища и др. Работи се по приоритизиране на обектите – в 30 кметства ще има реконструкция и преасфалтиране, а в 6 населени места ще бъдат обновени читалищни сгради.

Още най-малко 300 000 лева са заделени в бюджета на Община Велико Търново за ремонти на пътна мрежа на територията на общината и в населените места. Така общите инвестиции в инфраструктура и благоустройство ще надхвърли 800 000 лева.

С програма „Местни инициативи“ Велико Търново дава пример в цяла България за реални политики в населените места извън общинския център и за финансов механизъм за обезпечаването на дейности по благоустройство. По инициатива на Даниел Панов в периода 2016-2020-а година фондът е увеличен трайно, а осигурените средства за пет години възлизат на 2,2 милиона лева.

Програма „Местни инициативи“ ще бъде сред водещите теми по време на национален форум на местните власти, който ще бъде организиран през април от Сдружението на общините – най-голямата неправителствена организация в България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г

За постоянно в ареста остава зловещата имотна измамничка Мария Спасова, става ясно от решението на апелативния спецсъд. Според магистратите ширещата се епидемия от коронавирус не е достатъчно основание съпругата на циганския барон Игнат Бенков-Начо да се прибере вкъщи. На Спасова са осигурени всички предпазни мерки

Катрин Тасева е едно от „златните момичета“ на България. Започва да тренира гимнастика още на 3 години. Дебютира в състезания при жените през 2015-а. Пробивът й на световно ниво е две години по-късно. Тогава печели първия си медал в многобоя от състезание за Световната купа – бронз в Ташкент. От тогава е в елита на художествената гимнастика