С 11% растат средствата за инфраструктура в селата на Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/8209172 www.24chasa.bg
Влагат 300 000 лв. в ремонт на пътища т.г.
Влагат 300 000 лв. в ремонт на пътища т.г. СНИМКА: Община Велико Търново

С над 11% растат средствата, които ще бъдат вложени в инфраструктурата на населените места от община Велико Търново. Рекорден е бюджетът на програма „Местни инициативи“, която се ползва с категоричната подкрепа на кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Тази година средствата във фонда са 500 000 лева, като продължава тенденцията за увеличаването му, съобщиха от местната администрация.

Чрез програмата кметовете на малките населени места финансират проекти за облагородяване, вътрешна инфраструктура, ремонт на читалища и др. Работи се по приоритизиране на обектите – в 30 кметства ще има реконструкция и преасфалтиране, а в 6 населени места ще бъдат обновени читалищни сгради.

Още най-малко 300 000 лева са заделени в бюджета на Община Велико Търново за ремонти на пътна мрежа на територията на общината и в населените места. Така общите инвестиции в инфраструктура и благоустройство ще надхвърли 800 000 лева.

С програма „Местни инициативи“ Велико Търново дава пример в цяла България за реални политики в населените места извън общинския център и за финансов механизъм за обезпечаването на дейности по благоустройство. По инициатива на Даниел Панов в периода 2016-2020-а година фондът е увеличен трайно, а осигурените средства за пет години възлизат на 2,2 милиона лева.

Програма „Местни инициативи“ ще бъде сред водещите теми по време на национален форум на местните власти, който ще бъде организиран през април от Сдружението на общините – най-голямата неправителствена организация в България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане