Положени са 5 кm тръби от водопровода Мало Бучино-Перник

https://www.24chasa.bg/region/article/8212441 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Пет километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени, а 6 км е направеният изкоп. Това е станало ясно на заседание на Областния щаб за защита при бедствия, съобщи пресцентърът на областната администрация.

"Работи се ритмично по трасето. Всеки ден пристигат по 500-600 метра тръби, които са изключително добри и качествени. Вярвам, че екипите ще се справят в срок", е коментирал областният управител Емил Костадинов.

"Направени са изкопите на резервоара и помпената станция, подложен е бетонът и в момента се връзва армировка за фундамента, работи се напълни обороти", е уверил представителят на фирма "Монтажи" Кирил Велиновски, предаде БТА.

В изграждането на водопровода участват и фирмите "Главболгарстрой", "Райкомерс", "Джи Пи Груп" и "Грома Холд".

От Регионалната здравна инспекция са уточнили, че обстановката е спокойна, няма несъответстващи проби по физико-химични и микробиологични показатели на питейната вода.

"Оптимистичното е, че притокът вече е над 1000 литра в секунда. Надявам се тенденцията да продължи. Авариите са под границата на нормалния работен режим на мрежата" е информирал управителят на ВиК Борислав Иванов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Процедура по изграждане на морски хотел е стартирал бившият вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев, показа проверка на "България Днес". Шикозната постройка ще се намира на първа линия зад Северния плаж на Приморско. Така шансът гледката от балконите на гостите да бъде закрит от друга бетонна постройки е нулев

В голям магазин за пердета се спря лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". В типичния си шармантен вид паркетният лъв влезе в магазина и заразглежда стоките, като не пропусне да сложи задължителната маска на лицето. Трябва да признаем, че и с маска Минчев не губи от своята ексцентричност, а дори я подсилва

Руската гимнастичка Екатерина Селезньова показа изваяно тяло. Тя публикува снимка по бански на фона на морето в инстаграм. "Лятото свърши, не може ли да е до Нова година, моля?", написа Селезньова. Красавицата е двукартна световна шампионка от Баку миналата година. Тя взе злато в отборната надпревара и на обръч. На лента завоюва бронз