Положени са 5 кm тръби от водопровода Мало Бучино-Перник

https://www.24chasa.bg/region/article/8212441 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Пет километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени, а 6 км е направеният изкоп. Това е станало ясно на заседание на Областния щаб за защита при бедствия, съобщи пресцентърът на областната администрация.

"Работи се ритмично по трасето. Всеки ден пристигат по 500-600 метра тръби, които са изключително добри и качествени. Вярвам, че екипите ще се справят в срок", е коментирал областният управител Емил Костадинов.

"Направени са изкопите на резервоара и помпената станция, подложен е бетонът и в момента се връзва армировка за фундамента, работи се напълни обороти", е уверил представителят на фирма "Монтажи" Кирил Велиновски, предаде БТА.

В изграждането на водопровода участват и фирмите "Главболгарстрой", "Райкомерс", "Джи Пи Груп" и "Грома Холд".

От Регионалната здравна инспекция са уточнили, че обстановката е спокойна, няма несъответстващи проби по физико-химични и микробиологични показатели на питейната вода.

"Оптимистичното е, че притокът вече е над 1000 литра в секунда. Надявам се тенденцията да продължи. Авариите са под границата на нормалния работен режим на мрежата" е информирал управителят на ВиК Борислав Иванов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си