От села около Пловдив трябва да купуват винетки за 200 м път

https://www.24chasa.bg/region/article/8213144 www.24chasa.bg
Снимката е илюстративна СНИМКА: Pixabay

200 метра път задължава пътуващите от околни на Пловдив като Ягодово и Катуница да си купуват винетки, съобщава в репортаж Нова тв. Причината е табела за винетните такси, която се появява на път към града едва преди 2 дни.
„Ситуацията е абсурдна. На общински път е сложен знак за винетна такса. Хората са недоволни, защото това оскъпява транспорта им до Пловдив“, казва кметът на Катуница Красимир Юруков.
От случая са засегнати 7 села, а хора от там пътуват всекидневно до града за работа. Все още няма санкционирани и няма да има санкционирани, каза в ефира на Нова тв проф. Олег Асенов, който е член на УС на АПИ.
„Табелата е монтирана на първокласен път, който е част от пътна връзка. Тя показва начало на ТОЛ сегмент. Ако хората не се отклонят за Пловдив, трябва да си платят винетка“, обясни проф. Асенов.
„За такива малки участъци сме дали инструкции към контролните органи. Там кола на ТОЛ контрола умишлено не е присъствала. За този участък от година и два месеца не е наложена нито една глоба, каза още Олег Асенов и се ангажира табелата за винетен стикер да бъде преместена, за да не се създават притеснения на пътниците от околните села.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж е обвинен в тероризъм в американския щат Мисури, защото в магазин кашлял целенасочено срещу клиентите и написал COVID на хладилната витрина, съобщи сп. "Тайм". 33-годишният американец е арестуван в малко градче в щата и му е наложена глоба от 25 000 долара. Персоналът на магазина извикал полиция

Д-р Димитър Петров, който е лекар и бивш Управител на НЗОК постави под съмнение истинската причина за смъртта на 40 годишен пациент, за която медиите съобщиха вчера. В своя Фейсбук профил, д-р Петров написа: Последният 40-годишен пациент в Пирогов от сърдечен арест, вследствие на тежка странична реакция от лечение с хлорохин ли е починал

Президентът, премиерът, министрите, директорите, кметовете в Северна Македония ще получават минимална заплата от 14 500 денара (около 460 лв.) през следващите два месеца. За всички назначени членове на управителни и надзорни съвети няма да получават дивиденти, реши правителството в Скопие. Целта е в бюджета да останат средства за социални разходи