Над 10 арестувани в Айтос и Карнобат при спецакция срещу битовата престъпност

https://www.24chasa.bg/region/article/8219138 www.24chasa.bg
Над 10 са арестуваните по време на акцията срещу битовата престъпност в общините Айтос и Кранобат. Снимки:МВР

Над 10 души са арестувани при специализирана акция на полицията срещу битовата престъпност в Айтос и Карнобат, разбита е и нарколаборатория за пико, съобщиха от ОД МВР Бургас.

В момент на производство на наркотика  е задържан мъж, а за държане на наркотични вещества са образувани други две досъдебни производства.
По време на акцията, провеждана от съвместни екипи от служители от ОДМВР Бургас и Зонално жандармерийско управление Бургас, под ръководството и надзор на Окръжната прокуратура в града, са задържани още десет криминално проявени лица за осъществени различни престъпления.

Към момента се установява съпричастността им към извършени кражби, посегателства спрямо личността и др. Проверени са над десет адреса и в двете общини за наличието на крадени вещи. Открити са множество вещи – предмет на престъпления, сред които домакински електроуреди, инструменти, машини. Проверени са и над 50 автомобила за превозване на крадени вещи. Разкрити са пет кражби във връзка с образувани досъдебни производства.
 В хода на операцията са извършвани проверки и на водачи на МПС за правоспособност и употреба на алкохол или наркотични вещества. Установен е един случай за шофиране след употреба на алкохол с концентрация – 1.01 промила, както и един случай за шофиране с превишена скорост – 50 км. над допустимото.

Част от откритите вещи, за които се предполага, че са крадени.
Част от откритите вещи, за които се предполага, че са крадени.

В специализираната полицейска операция се включиха и служители от Териториална дирекция НАП – Бургас, които са проверявали търговските обекти за съответствие между продадената стока и наличния оборот.
Специализираната полицейска операция, която започна през следобедните часове в събота, ще продължи и в неделя, казаха от пресцентъра на полицията.

Над 10 арестувани в Айтос и Карнобат при спецакция срещу битовата престъпност

Над 10 арестувани в Айтос и Карнобат при спецакция срещу битовата престъпност

Над 10 арестувани в Айтос и Карнобат при спецакция срещу битовата престъпност

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Случаите изглеждат нелепо, потребителите недоумяват КОЯ Е ТЯ Омбудсманът доц. д-р Диана Ковачева е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет. Магистър е по право на Европейския съюз в СУ и по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция

Спешно извеждат пенсионерката от апартамента Иво АНГЕЛОВ Физическо насилие е преживяла 86-годишната баба Жени от София. Преди дни "България Днес" ви разказа за изстрадалата възрастна жена, която обитава мизерен апартамент, претрупан с боклуци. Пенсионерката едва оцелява, а много често преживявала само с филия хляб на ден

Там сме от 1929 г., това е религиозна дискриминация, контрираха от Бялото братство Иво АНГЕЛОВ Ограничен да бъде достъпът на последователите на Петър Дънов до Седемте Рилски езера. Това настояха природозащитници по време на среща с екоминистерството, местната власт, ръководството на Национален парк "Рила" и неправителствени организации за