Около 120 хил. лева ще струват на община Русе още 24 км път без винетка

https://www.24chasa.bg/region/article/8220485 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Преместването на знак "винетка" означава, че ангажиментът по поддържането на участъците ще се прехвърли от агенция "Пътна инфраструктура" върху община Русе. Това каза директорът на общинската дирекция "Екология и транспорт" в Русе Георги Игнатов по повод на постъпилите сигнали на граждани от русенския кваратал "ДЗС" и от вилна зона, че се налага да закупуват винетка, за да стигат до там, цитиран от БТА.

От местната управа обясняват, че исканията са за пътуване без винетка по около 24 км републиканска пътна мрежа.

По думите на Игнатов табелите на град Русе са поставени с решение на Общинския съвет от декември 2008 година. Изчисленията на общината показват, че исканото разширяване би струвало 120 000 лева годишно, тъй като разходът за поддръжка на километър автомобилен път е 5000 лева.

Такава промяна би поставила въпроси и към фирмите по сметосъбиране, сметоизвозване, снегопочистване и ремонт на пътя, с които има сключени договори за определена територия. Ако тя бъде разширена, това означава допълнителен ресурс и за тях.

От кметството информират, че към настоящия момент има сключен споразумителен протокол с АПИ. На територията на общината има 41 км пътна мрежа, за поддържането на която от агенцията превеждат около 250 000 лева, които са недостатъчни и община Русе дофинансира разходите.

"Ако се направи разширение, АПИ ще трябва да отпуснат допълнителни средства или общината да задели още 120 000 лева от своя бюджет", обясняват от кметството в крайдунавския град.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата