Около 120 хил. лева ще струват на община Русе още 24 км път без винетка

https://www.24chasa.bg/region/article/8220485 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Преместването на знак "винетка" означава, че ангажиментът по поддържането на участъците ще се прехвърли от агенция "Пътна инфраструктура" върху община Русе. Това каза директорът на общинската дирекция "Екология и транспорт" в Русе Георги Игнатов по повод на постъпилите сигнали на граждани от русенския кваратал "ДЗС" и от вилна зона, че се налага да закупуват винетка, за да стигат до там, цитиран от БТА.

От местната управа обясняват, че исканията са за пътуване без винетка по около 24 км републиканска пътна мрежа.

По думите на Игнатов табелите на град Русе са поставени с решение на Общинския съвет от декември 2008 година. Изчисленията на общината показват, че исканото разширяване би струвало 120 000 лева годишно, тъй като разходът за поддръжка на километър автомобилен път е 5000 лева.

Такава промяна би поставила въпроси и към фирмите по сметосъбиране, сметоизвозване, снегопочистване и ремонт на пътя, с които има сключени договори за определена територия. Ако тя бъде разширена, това означава допълнителен ресурс и за тях.

От кметството информират, че към настоящия момент има сключен споразумителен протокол с АПИ. На територията на общината има 41 км пътна мрежа, за поддържането на която от агенцията превеждат около 250 000 лева, които са недостатъчни и община Русе дофинансира разходите.

"Ако се направи разширение, АПИ ще трябва да отпуснат допълнителни средства или общината да задели още 120 000 лева от своя бюджет", обясняват от кметството в крайдунавския град.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г

За постоянно в ареста остава зловещата имотна измамничка Мария Спасова, става ясно от решението на апелативния спецсъд. Според магистратите ширещата се епидемия от коронавирус не е достатъчно основание съпругата на циганския барон Игнат Бенков-Начо да се прибере вкъщи. На Спасова са осигурени всички предпазни мерки

Катрин Тасева е едно от „златните момичета“ на България. Започва да тренира гимнастика още на 3 години. Дебютира в състезания при жените през 2015-а. Пробивът й на световно ниво е две години по-късно. Тогава печели първия си медал в многобоя от състезание за Световната купа – бронз в Ташкент. От тогава е в елита на художествената гимнастика