9 приоритета ще залегнат в общинския план за младежта за 2020 г. в Троян

https://www.24chasa.bg/region/article/8220505 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Община Троян разработи Програма за развитие на младежта за 2020 г. Тази година в подготовката на програмата участие взеха и представители на Общинския младежки съвет на общината, като бе проведено и проучване и анализ на потребностите на младите хора в региона, съобщават от пресцентъра на администрацията.

Програма е част от целенасочените усилия на Община Троян да отговори на потребностите на младото поколение в общината от изява и реализация, посредством създаване на реално действащ механизъм за осъществяване на политиката на местната власт по отношение на младите хора.

Основната цел е да се създаде устойчив механизъм за инвестиране в младите, за една по-пълноценна личностна и професионална реализация.

Приоритетите на програмата ще насочат усилията на администрацията към: насърчаване на икономическата активност и кариерното развитие; подобряване на достъпа до информация и качествени услуги; насърчаване на здравословен начин а живот; превенция на социалното изключване на млади хора в неравностойно положение; развитие на младежко доброволчество; повишаване гражданската активност на младите хора; развитие на младите хора в малките населени места и селските райони; развитие на междукултурния и международния диалог; повишаване ролята на младите хора в превенцията на престъпността.

Сред планираните дейности на Община Троян е залегнала и такава, която да отговори на съвременния начин на живот и работа на младите хора. Общината планира реализацията на места за съвместен работен процес (co-working spaces) и места за хора работещи на свободна практика (freelancering), с локация - Информационно - културен център - Троян. В програмата са заложени различни информационни образователни кампании за превенция на рисково поведение. Предвиждат се срещи - разговори с мотивиращи личности, представяне на книги и прожектиране на филми, провеждане на спортни събития и други.

Програмата ще бъде внесена за разглеждане от Общински съвет-Троян и след това ще бъде официално публикувана на страницата на администрацията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г

За постоянно в ареста остава зловещата имотна измамничка Мария Спасова, става ясно от решението на апелативния спецсъд. Според магистратите ширещата се епидемия от коронавирус не е достатъчно основание съпругата на циганския барон Игнат Бенков-Начо да се прибере вкъщи. На Спасова са осигурени всички предпазни мерки

Катрин Тасева е едно от „златните момичета“ на България. Започва да тренира гимнастика още на 3 години. Дебютира в състезания при жените през 2015-а. Пробивът й на световно ниво е две години по-късно. Тогава печели първия си медал в многобоя от състезание за Световната купа – бронз в Ташкент. От тогава е в елита на художествената гимнастика