9 приоритета ще залегнат в общинския план за младежта за 2020 г. в Троян

https://www.24chasa.bg/region/article/8220505 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Община Троян разработи Програма за развитие на младежта за 2020 г. Тази година в подготовката на програмата участие взеха и представители на Общинския младежки съвет на общината, като бе проведено и проучване и анализ на потребностите на младите хора в региона, съобщават от пресцентъра на администрацията.

Програма е част от целенасочените усилия на Община Троян да отговори на потребностите на младото поколение в общината от изява и реализация, посредством създаване на реално действащ механизъм за осъществяване на политиката на местната власт по отношение на младите хора.

Основната цел е да се създаде устойчив механизъм за инвестиране в младите, за една по-пълноценна личностна и професионална реализация.

Приоритетите на програмата ще насочат усилията на администрацията към: насърчаване на икономическата активност и кариерното развитие; подобряване на достъпа до информация и качествени услуги; насърчаване на здравословен начин а живот; превенция на социалното изключване на млади хора в неравностойно положение; развитие на младежко доброволчество; повишаване гражданската активност на младите хора; развитие на младите хора в малките населени места и селските райони; развитие на междукултурния и международния диалог; повишаване ролята на младите хора в превенцията на престъпността.

Сред планираните дейности на Община Троян е залегнала и такава, която да отговори на съвременния начин на живот и работа на младите хора. Общината планира реализацията на места за съвместен работен процес (co-working spaces) и места за хора работещи на свободна практика (freelancering), с локация - Информационно - културен център - Троян. В програмата са заложени различни информационни образователни кампании за превенция на рисково поведение. Предвиждат се срещи - разговори с мотивиращи личности, представяне на книги и прожектиране на филми, провеждане на спортни събития и други.

Програмата ще бъде внесена за разглеждане от Общински съвет-Троян и след това ще бъде официално публикувана на страницата на администрацията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата