Морското училище във Варна на престижно място сред университетите в света

https://www.24chasa.bg/region/article/8221050 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е на второ място сред най-престижните морски висши учебни заведения в класация на Международната асоциация на морските университети (IAMU).
Тя е направена по три критерия: образование, наука и осигуряване на обучение, и се прави за първи път съобщиха от училището.
В генералното класиране Морско училище се нарежда след Австралийския морски университет в Тасмания, а след флотската ни Алма матер остават университети от САЩ, Великобритания, Германия и Япония.

Още една добра новина за Морско училище е, че партньорите му от Морския университет в Констанца, Румъния, се класират на четвърто място.

Асоциацията е елитният световен клуб на морските университети, в който членове се допускат много трудно заради високите критерии за предоставяне на признато висше морско образование.

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ членува в IAMU от основаването ѝ преди 21 години, а 18-ата генерална асамблея на Асоциацията през 2017 г. се проведе в България.

В IAMU членуват над 60 от водещите морски университети в света, а челното място на Морско училище в класацията е свидетелство за качеството на образованието, което ВВМУ предлага.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал