Незаконно притежавани боеприпаси са открити в къща в Антоново

https://www.24chasa.bg/region/article/8227921 www.24chasa.bg
Боеприпаси са иззети при проверка на частен имот. СНИМКА: Pixabay

Незаконно притежавани боеприпаси са намерени в къща в Антоново по време на спецакция за противодействие и ограничаване на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност.

Акцията е била под надзора на Окръжната прокуратура в Търговище и е проведена вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Изградени са били пет контролно-пропускателни пункта за извършване на масирани проверки, съобщиха от полицията. При обиск в дома на 48-годишен мъж от Антоново са открити незаконно притежавани ловни патрони - 12-ти калибър. Собственикът е бивш ловец, чието ловно оръжие е било отнето, след като е осъден за управление на автомобил след употреба на алкохол. Образувано е бързо полицейско производство.

При проверка в друг частен имот в града - собственост на 66-годишен мъж, е разкрито, че той съхранява около 1 кг ситно нарязан тютюн, необлепен с акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон. Извършва се проверка.

Освен установяването на извършители на криминални деяния и на правонарушения, е осъществен и активен пътен контрол. Проверени са общо 189 моторни превозни средства и 214 души. Установени са шестима с криминалистически регистрации. За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата на водачи са съставени 25 акта и са наложени 25 глоби по фиш. Контролните органи са съставили и три акта за Кодекса за застраховането, и един - по Закона за гражданската регистрация. Проверени са и пет търговски обекта, в които не са установени нарушения.

В спецоперацията са участвали служители на районното управление в Омуртаг, Участък Антоново и два екипа на Държавното горско стопанство в Омуртаг.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Докато милиони хора по света остават без работа и се чудят как ще живеят след коронавируса, семейство Дейвид и Виктория Бекъм вече знае как. И къде. В апартамент, струващ 25 милиона долара, разкрива "Сън". И всеки цент си струва! Жилището е с разгъната площ от над три декара и се намира на върха на най-новия и най-луксозен небостъргач в Маями

Програма за откриване на болни от covid 19 с помоща на свръхсекретен военен софтуер, започват властите в Израел. За да бъдат локализирани потенциалните заразени с вируса ще се използват данни за движението на хората от мобилните им телефони. Програмата позволява автоматично да им бъде активиран GPS-а

Съпругата на футболиста на "Валенсия" Езекиел Гарай - Тамара Горо, отпразнува излекуването си от коронавирус. Сексапилната половинка се зарази от мъжа си, който бе болен преди нея, и бе под карантина до вчера. Тя не можеше да вижда Гарай и децата им повече от 14 дни. След като стана ясно, че вече е здрава, семейството отново се събра