Майка на близнаци не успя да осъди социалните за 300 хил. лв.

https://www.24chasa.bg/region/article/8234452 www.24chasa.bg

Майка на близнаци от Гоце Делчев не успя да осъди социалните служби за обезщетение от 300 хил. лв. за нанесени морални вреди на нея и децата й.

Мария Праматарова внесе в Административен съд-Благоевград иск за рекордната сума срещу Агенцията за социално подпомагане, но магистратите отхвърлиха иска.

Праматарова е разведена с мъжа си, а от брака имат близнаци на 6 г. Отношенията между бившите съпрузи били напрегнати, имало конфликти при взимането на децата от бащата. Той пък имал две наказания по закона за защита от домашно насилие.

Повод за съдебния иск е случай от 16 юни 2018 г., при който децата трябвало да бъдат взети от баща им Борислав Близнаков. За да не се стига до разправии, на срещата присъствала и социална работничка от отдел "Закрила на детето". При взимането на децата от баща им, те се разплакали, не искали да излизат с него, а служителката се държала грубо, не реагирала обективно, за да ги защити и да предотврати насилие над децата, твърди майката. След това тя завела делото, като твърди, че заради поведението на служителката, близнаците получили психически проблеми, страх, паника, забавяне в усвояването на преподавания материал в детската градина, отчуждаване от биологичния баща. Праматарова твърди още, че социалната работничка действала непрофесионално и чрез бездействието си поставила близнаците в риск.

Съдът обаче установи, че проблемите при децата не се дължат и по никакъв начин не са предизвикани от социалната служителка, а са резултат от насложилите се с времето усложнени взаимоотношения между родителите по повод осъществяването на личните контакти между децата и бащата.

Решението на Административния съд в Благоевград не е окончателно и може да се обжалва.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска