Полицията в Монтана с мерки за безопасност за Трети март

https://www.24chasa.bg/region/article/8235964 www.24chasa.bg
Полицията с мерки за безопасност СНИМКА: Архив

В ОДМВР Монтана и поделенията й е създадена организация за осигуряване на добър обществен ред и безопасно движение по пътищата с цел недопускане на престъпни посегателства и гарантиране сигурността на гражданите по време на честванията на националния празник Трети март – Деня на Освобождението на България от османско иго.

По време на празничните прояви ще бъдат осъществени съвместни мерки по опазване на обществения ред и сигурността на гражданите с органите на местното самоуправление. На охранителните фирми е обърнато внимание да подобрят бдителността, пропускателния режим и обмена на информация. Засилено полицейско присъствие ще има в районите около обектите, където ще се провеждат празнични чествания.

Във връзка с предстоящия празник ще бъде завишен контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства. Преди, по време и след празника ще бъде създадена организация за опазване на обществения ред в районите на жп и автогари предвид интензивното придвижване на пътници. Полицейски проверки ще бъдат извършвани на лица от рискови групи, със съмнително поведение, както и на паркирани МПС в близост до местата на провеждане на празничните прояви, на оставени без надзор вещи или други предмети. Проверка ще бъде извършвана на всички сигнали, свързани с подготвяни правонарушения в дните около националния празник.

През дните с очаквана интензивност на движението – от 28 февруари до 3-ти март, полицейски екипи ще регулират, подпомагат и контролират автомобилния поток на входно-изходните артерии на големите населените места и на пътищата към историческите местности.

Полицейски екипи ще бъдат разположени и на пътните отсечки на главните пътища, които обичайно са натоварени, в районите на участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия и на участъци с въведена временна организация на движението. Служителите ще извършват стриктен контрол за недопускане на груби нарушения на обществения ред и нарушения на Закона за движение по пътищата – превишаване на въведените скоростни режими, тежки пътно-транспортни произшествия и други.

На 29 февруари /събота/ срещу 1 март /неделя/ служителите на Пътна полиция ще проведат специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност” с насоченост към недопускане на тежки пътни инциденти от неправоспособни и/или от водачи, управляващи ППС след употреба на алкохол, наркотични вещества или техни аналози. По време на операциите ще бъдат използвани всички налични технически средства и системи за улеснение на контролната дейност.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип