Полицията в Монтана с мерки за безопасност за Трети март

https://www.24chasa.bg/region/article/8235964 www.24chasa.bg
Полицията с мерки за безопасност СНИМКА: Архив

В ОДМВР Монтана и поделенията й е създадена организация за осигуряване на добър обществен ред и безопасно движение по пътищата с цел недопускане на престъпни посегателства и гарантиране сигурността на гражданите по време на честванията на националния празник Трети март – Деня на Освобождението на България от османско иго.

По време на празничните прояви ще бъдат осъществени съвместни мерки по опазване на обществения ред и сигурността на гражданите с органите на местното самоуправление. На охранителните фирми е обърнато внимание да подобрят бдителността, пропускателния режим и обмена на информация. Засилено полицейско присъствие ще има в районите около обектите, където ще се провеждат празнични чествания.

Във връзка с предстоящия празник ще бъде завишен контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства. Преди, по време и след празника ще бъде създадена организация за опазване на обществения ред в районите на жп и автогари предвид интензивното придвижване на пътници. Полицейски проверки ще бъдат извършвани на лица от рискови групи, със съмнително поведение, както и на паркирани МПС в близост до местата на провеждане на празничните прояви, на оставени без надзор вещи или други предмети. Проверка ще бъде извършвана на всички сигнали, свързани с подготвяни правонарушения в дните около националния празник.

През дните с очаквана интензивност на движението – от 28 февруари до 3-ти март, полицейски екипи ще регулират, подпомагат и контролират автомобилния поток на входно-изходните артерии на големите населените места и на пътищата към историческите местности.

Полицейски екипи ще бъдат разположени и на пътните отсечки на главните пътища, които обичайно са натоварени, в районите на участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия и на участъци с въведена временна организация на движението. Служителите ще извършват стриктен контрол за недопускане на груби нарушения на обществения ред и нарушения на Закона за движение по пътищата – превишаване на въведените скоростни режими, тежки пътно-транспортни произшествия и други.

На 29 февруари /събота/ срещу 1 март /неделя/ служителите на Пътна полиция ще проведат специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност” с насоченост към недопускане на тежки пътни инциденти от неправоспособни и/или от водачи, управляващи ППС след употреба на алкохол, наркотични вещества или техни аналози. По време на операциите ще бъдат използвани всички налични технически средства и системи за улеснение на контролната дейност.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни