Димитър Николов: МЗ ще съдейства за изграждане на Университетска детска болница в Бургас

https://www.24chasa.bg/region/article/8236931 www.24chasa.bg
Димитър Николов СНИМКА: Архив

Имам уверение от Министерството на здравеопазването, че изцяло подкрепя инициативата на Община Бургас за изграждането на Университетска детска болница в града и ще съдейства с всички възможни средства за по-бързото й изграждане. Това каза днес кметът на Бургас Димитър Николов.

Той информира, че се водят разговори и с Европейска инвестиционна банка, за да получи Общината компетентна помощ за изграждането на такава болница.

Идеята е детската болница да бъде изградена в близост до УМБАЛ в града. Между двете сгради ще има топла връзка. След като започне да функционира детската болница, ще направим всичко възможно да служи и като учебна база, добави Николов, цитиран от БТА. 

Предвижда се новата болница да разполага със 130 легла.

Община Бургас се нуждае спешно от нова детска болница, която ще обедини на едно място спешна детска и педиатрична помощ. Първо и Второ детско отделение в УМБАЛ разполагат с 50 легла. Този брой е недостатъчен да осигури необходимостта от болнично лечение, особено при грипна епидемия и през летните месеци, заяви началникът на Първо детско отделение в УМБАЛ-Бургас д-р Борис Ангелов.

По-рано днес по време на сесия на местния парламент, с пълно мнозинство бе одобрена докладната записка, с която се отрежда терен, на който ще бъде изградена специализираната многопрофилна детска болница в Бургас.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Археологическият сезон е на път да се провали. Причината е нарастващата пандемия, заради коронавирусът и извънредното положение, което е обявено в страната ни. "По-рано от края на май няма да има разкопки със сигурност. В момента няма никакви съвещания, не могат да се издадат нужните документи. Страхувам се

Посолството на Израел в България разпространи образователен клип, което показва начина за разпространение на Covid-19. Видеото демонстрира начинът, по който коронавирусът Covid-19 би могъл да зарази потенциално голям брой хора както и мерките, които може да вземе всеки, за да предотврати

Михаела Маринова е една от младите звезди на поп сцената. Тя изгря на музикалния небосклон с участието си в третия сезон на "Х фактор". Сред по-известните й песни са "Стъпка напред", "Не ти ли стига" и "Листата падат". Родена е на 7 май 1988 г. в София. Започва да пее в детска вокална група на 4 години