Превозвачи протестират на ГКПП "Дунав мост" при Русе заради тол системата

https://www.24chasa.bg/region/article/8237259 www.24chasa.bg
Трафикът по Дунав мост при Русе е много голям - около 5000 превозни средства на денонощие. Снимка Архив

Представители на транспортни фирми протестират в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе заради тол системата, предаде БТА.

В началото участниците преминаха пеша през кръговото кръстовище край граничния пункт. Протестът продължава под формата на автомобилно шествие, което затруднява движението в района.

"Искаме отлагане на тол системата с поне три месеца, тъй като има голяма неяснота", заяви Мариета Иванова от Русе, която е собственик на шест камиона.

По думите й оскъпяването ще е голямо.

"Годишната винетка за камион е 1300 лева, а ако се смята на изминат километър, цената ще бъде около 10 000 лева годишно. Това ще рефлектира върху крайния потребител. Повишаването на цената на транспорта ще оскъпи всички стоки", каза Иванова.

Според протестиращите качеството на пътната инфраструктура също не е добро, няма и алтернативни пътища.

"Молим за отлагане, молим и за връщане на месечните винетки, тъй като сега използваме само дневни, което излиза много по-скъпо", каза Иванова. Тя заяви още, че протестите няма да спрат, докато не се подходи адекватно към бизнеса.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип