След бягството на малко дете от детска градина: Директорката получи дисциплинарно наказание

https://www.24chasa.bg/region/article/8237493 www.24chasa.bg

Директорката на детската градина "Детелина" в Девня, Радостина Георгиева е получила дисциплинарно наказавие - предупреждение за уволнение. Това реши комисията, свикана в общината на града, която разгледа случая с избягало от детското заведение 5-годишно дете.

При повторно нарушаване на дисциплината в повереното и ведомство, Георгиева ще бъде уволнена, съобщи за "24 часа" секретарят на община Девня, Елка Драгулева.

Според нея учителките в детската градина също са наказани, по еднолично решение на самата директорка. Потърсена за коментар, Георгиева отговори, че не е длъжна да дава обяснения.

Както вече "24 часа" писа, 5-годишният Мариян успя да избяга от детска градина в понеделник миналата седмица, без някой да усети липсата му в продължение на един час.

Майка му Анка Мариянова го намира абсолютно случайно да се скита край гробищния парк в града - по пантофи и без връхни дрехи.

Тя с ужас разбира, че синът и е бил гонен от бездомни кучета, които са наръфали панталончето му.

По-късно Мариянова подала заявление за отписване на детето от заведението.

Тя негодува как може вратите на детското заведение да не са заключвани, дори и след случилото се.

Директорката на детската градина Радостина Георгиева се извинила за случилото се и помолила майката да не отписва детето. Уверявала я, че случаят няма да се повтори. Анка е непреклонна и иска да не се потулва случаят.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни