След бягството на малко дете от детска градина: Директорката получи дисциплинарно наказание

https://www.24chasa.bg/region/article/8237493 www.24chasa.bg

Директорката на детската градина "Детелина" в Девня, Радостина Георгиева е получила дисциплинарно наказавие - предупреждение за уволнение. Това реши комисията, свикана в общината на града, която разгледа случая с избягало от детското заведение 5-годишно дете.

При повторно нарушаване на дисциплината в повереното и ведомство, Георгиева ще бъде уволнена, съобщи за "24 часа" секретарят на община Девня, Елка Драгулева.

Според нея учителките в детската градина също са наказани, по еднолично решение на самата директорка. Потърсена за коментар, Георгиева отговори, че не е длъжна да дава обяснения.

Както вече "24 часа" писа, 5-годишният Мариян успя да избяга от детска градина в понеделник миналата седмица, без някой да усети липсата му в продължение на един час.

Майка му Анка Мариянова го намира абсолютно случайно да се скита край гробищния парк в града - по пантофи и без връхни дрехи.

Тя с ужас разбира, че синът и е бил гонен от бездомни кучета, които са наръфали панталончето му.

По-късно Мариянова подала заявление за отписване на детето от заведението.

Тя негодува как може вратите на детското заведение да не са заключвани, дори и след случилото се.

Директорката на детската градина Радостина Георгиева се извинила за случилото се и помолила майката да не отписва детето. Уверявала я, че случаят няма да се повтори. Анка е непреклонна и иска да не се потулва случаят.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си