Във Варна въвеждат вето върху морските граници от днес

https://www.24chasa.bg/region/article/8312049 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Варна превантивно от днес въвежда ограниченията за влизане на чужди граждани по суша и море. Това е решението на Областния кризисен щаб, приключил преди минути. Става дума за обявеното вчера решение за рестрикции при влизането на наша територия, което трябваше да влезе в сила от тази нощ. Това съобщи за "24 часа" варненския областен управител, Стоян Пасев.

А именно - от 00:00 часа на 18 март временно се забранява влизането на територията на Република България на гражданите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия.

Ограничението в морския град ще важи най-вече за кораби , прстигащи от пристанища в рисковия списък и за които не е отминал карантинния период от 14 дни. Те няма да бъдат допускани на родна територия и ще останат на рейд до приключване на карантината, коментира още той.

Същата рестрикция ще важи за пристигащите на Летище Варна пътници от съответния списък държави. Новото при пристигащите на Летище Варна е, че ще попълват декларации за страната, от която реално пристигат.