Фризьорките му намериха цаката - тръгнаха по домовете (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8339698 www.24chasa.bg
Подстригване в банята.

Фризьорските салони са затворени от седмица, но не и фризьорките. Те бързо се ориентираха и вече обслужват по домовете.

"Ако не работя, няма как да си платя наема на студиото", казва Петрана Вранкова, докато подстригва и боядисва поредната си клиентка.

Тя пристигна точно в уречения час в неделя с "пълно бойно снаряжение". От раницата извади ножици, бои, четки, сешоар, гребени, престилки и всичко необходимо. Преди това е била на друг адрес - правила е прическа на зъболекарка и е подстригала съпруга й в жилището им.

Стоматоложката разказала, че тя и колегите й се чудят как да обслужват пациентите си в дните на извънредни мерки. Имала такива с арсен в зъбите, който трябва да се махне. Звъняла в РЗИ да иска разрешение. След като Пепа я разкрасила, фризьорката си тръгнала с подаръци - 10 броя предпазни маски и подправка за салата.

Следващата й клиентка Мирела Василева не крие радостта си от домашното посещение на Вранкова. "Умирах от ужас как ще се появя в понеделник на работа. Корените на косата ми прораснаха и спешно се нуждаеха от боя. А това е съпроводено с професионално подстригване, боядисване и изсушаване. Щом разбрах, че Пепа се отзовава вкъщи, веднага я извиках", разказа Василева.

Разкрасяването й се осъществи в две помещения на апартамента й. Най-напред в банята я подстригаха. А самото боядисване се извърши във всекидневната. На масата, където семейството й се храни, Пепа нареди бои и четки. И започна поредната процедура. Най-напред я намаза с черна боя, а кичурите надолу - с лилава.

"Работя в полеви условия, но принудата какво не прави. Десетки редовни клиенти ми звънят и се молят", разказа фризьорката. Докато боядисваше Мирела, по телевизора слушаха извънредното изявление на премиера Бойко Борисов, провокирано от поредното вето на президента.

"Много е прав министър-председателят. Напълно го подкрепяме", бяха единодушни двете. И в същото време се питаха кога ще приключи извънредното положение. "Не се живее под домашен арест, но трябва да спазваме мерките", казаха двете.

Боядисването приключи, но по челото на Василева останаха следи. Фризьорката се затюхка, че не е взела препарат. "Момент, дай ми мокри кърпички и пепел от цигара", рече Пепа. И за нула време почисти боята от лицето на клиентката си. "Това е новост, ще знам вече", каза Мирела.

След час престой, последва измиване и изсушаване. Докато чакаха - пиха кафе и се черпиха с тиганици, приготвени от гостоприемната клиентка. За разкош към тестените изделия тя предложи сладко от диви ягоди и овче кисело мляко.

През това време пристигна братовчедът на Василева. Щом видя, че има фризьорка в дома на своята роднина, моментално поиска и него да го подстрижат. Пепа не отказа. Бързо извади машинката и го мина, а след това го изми.

"Следващият месец, ако още не е отменено извънредното положение - отново у дома", заръча й Василева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане