Кметът на Брезово към жителите: Ако нямате дезинфектант, имате домашна ракия

https://www.24chasa.bg/region/article/8346889 www.24chasa.bg
Кметът на община Брезово Христо Енков

Със специално обръщение излезе във фейсбук кметът на община Брезово Христо Енков, за да предупреди жителите да не пренебрегват опасността от коронавируса.

"Не излизай по улицата да видиш какво прави съседът. Стой си в двора и си гледай градината. А ако тя се намира на разстояние от дома ти - отиваш там, без да се спираш. Без никакви приказки с тоя и оня. Не е майтап. Дръжте се далеч един от друг, минимум 2 метра", препоръча Енков.

Той е изредил дълъг списък със съвети към населението на общината - "говори с роднини, приятели и съседи по телефона, вместо лице в лице", "често миене на ръце и винаги след прибиране отвън", "парите са най-големите носители на бактерии", "не пазарувай по навик". Кметът смята, че е време да се използват хранителните запаси, които са натрупали хората по селата.

"Сега трябва да изпразниш рафтовете и старите буркани. Ако нямаш дезинфектант, може да имаш домашна ракия", посочва Енков. Управникът призова жителите на селата в община Брезово да се обръщат към кметовете си по места и лично към него по всички вълнуващи ги въпроси. И предупреждава, че в създалата се ситуация не е за гости - деца, внуци, братовчеди, приятели, всеки може да е носител на вируса.