Великотърновският университет с първа лекция онлайн за ученици и студенти

https://www.24chasa.bg/region/article/8356761 www.24chasa.bg
Лекцията на историка  проф.Пламен Павлов заинтригува в социалната мрежа
Лекцията на историка проф.Пламен Павлов заинтригува в социалната мрежа

В условията на извънредна ситуация Великотърновският университет е едно от първите висши училища в България, което приема предизвикателството да бъде близо до своите студенти чрез средствата и възможностите на интернет и на социалните медии, като излъчи лекция на живо.

Инициативата, която е на ръководството и лично на ректора проф. д-р Христо Бонджолов, ще продължи и занапред с още интригуващи лекции, насочени към ученици и студенти, както и към всички, които проявят интерес към обявените теми, съобщиха от Ректората.

Статистиката показва, че първата лекция на тема"Владетелките на Средновековна България", изнесена онлайн от проф. д-р Пламен Павлов, преподавател в Историческия факултет на ВТУ, е гледана от 800 човека в реално време във фейсбук профила на Университета, като желаещите имаха възможност да зададат и своите въпроси. Само за първия час след излъчването си лекцията вече се радва на повече от 14 000 гледания, 160 споделяния и над 60 коментара.

Излъчването на живо се осъществи в една от новооткритите зали в Ректората на Великотърновския университет – „Кабинет за електронно обучение и видеоконферентна връзка“. Кабинетът осигурява алтернативна форма на обучение във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в рамките на редовното, задочното и дистанционното обучение.

С инициативата си Великотърновският университет за пореден път доказа мисията, която последователно изпълнява повече от 55 години – да осигурява единство на образователната, научноизследователската и художествено-творческата дейност, като предоставя модерно и гъвкаво обучение на най-високо ниво. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Опашка от стотици проститутки пред социална служба в мексиканската столица Мексико сити, показва видео заснето от шокирани граждани. Целта на посещението на леките дами е подаване на документи за социални помощи като безработни. В Мексико, както и в много други държави по света, бяха приети извънредни мерки за ограничаване разпространението на