Великотърновският университет с първа лекция онлайн за ученици и студенти

https://www.24chasa.bg/region/article/8356761 www.24chasa.bg
Лекцията на историка  проф.Пламен Павлов заинтригува в социалната мрежа
Лекцията на историка проф.Пламен Павлов заинтригува в социалната мрежа

В условията на извънредна ситуация Великотърновският университет е едно от първите висши училища в България, което приема предизвикателството да бъде близо до своите студенти чрез средствата и възможностите на интернет и на социалните медии, като излъчи лекция на живо.

Инициативата, която е на ръководството и лично на ректора проф. д-р Христо Бонджолов, ще продължи и занапред с още интригуващи лекции, насочени към ученици и студенти, както и към всички, които проявят интерес към обявените теми, съобщиха от Ректората.

Статистиката показва, че първата лекция на тема"Владетелките на Средновековна България", изнесена онлайн от проф. д-р Пламен Павлов, преподавател в Историческия факултет на ВТУ, е гледана от 800 човека в реално време във фейсбук профила на Университета, като желаещите имаха възможност да зададат и своите въпроси. Само за първия час след излъчването си лекцията вече се радва на повече от 14 000 гледания, 160 споделяния и над 60 коментара.

Излъчването на живо се осъществи в една от новооткритите зали в Ректората на Великотърновския университет – „Кабинет за електронно обучение и видеоконферентна връзка“. Кабинетът осигурява алтернативна форма на обучение във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в рамките на редовното, задочното и дистанционното обучение.

С инициативата си Великотърновският университет за пореден път доказа мисията, която последователно изпълнява повече от 55 години – да осигурява единство на образователната, научноизследователската и художествено-творческата дейност, като предоставя модерно и гъвкаво обучение на най-високо ниво. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното