Прокуратурата в Чирпан наблюдава 5 досъдебни производства за нарушена карантина

https://www.24chasa.bg/region/article/8360792 www.24chasa.bg
Снимка Архив

Районна прокуратура – Чирпан наблюдава пет досъдебно производства за нарушаване на задължителна 14-дневна карантина от петима мъже.

Две досъдебни производства са образувани за това, че двама мъже, на 33 г. и на 21 г., които се завърнали от Италия нарушили задължителната карантина, като излезли пред домовете си в гр.Чирпан, обл. Стара Загора, и разговаряли с техни познати.

Трето досъдебно производство е за неспазване на карантина от 21-годишен мъж, който се прибрал от Испания и също излязъл пред дома си, за да се срещне с близки.

Другите две досъдебни производства са за двама мъже, на 26 г. и на 27 г., като първия се върнал от Германия, а втрия от Англия. Те нарушили карантината, като напуснали домовете си и се разхождали по улиците в квартала, в който живеят в гр. Чирпан.

Полицейските служители са предупредили петимата да спазват ограничителните мерки и са ги върнали в домовете им.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане