В Пловдив всичко работи, но по специален режим

https://www.24chasa.bg/region/article/8364071 www.24chasa.bg
Гражданите чакат отвън на дистанция и се пускат по един или двама.

Нито една институция в Пловдив не е преустановила работа с граждани. Въведен е обаче специален режим.

ВиК например обяви, че отчетници няма да минават по домовете, за да засичат водомерите. Всички абонати ще бъдат инкасирани служебно за срока на извънредното положение. "Това означава, че сметките ще се формират на базата на потреблението от предишния месец. След като ситуацията се нормализира, ще направим изравняване", обясниха от "Водоснабдяване".

Дружеството се отказа от идеята потребителите сами да си засичат кубиците и да ги оставят пред входовете на блоковете или да ги подават на емейла на "Водоснабдяване". В момента пловдивчани могат да си плащат водата в пощенските клонове, на няколко каси на ВиК, както и в пунктовете на изипей.

Заради извънредната ситуация ЕВН спря да извършва десетки услуги за граждани, между които присъединяване на преместваеми обекти, проверка на електромер на място по искане на клиента, смяна на измервателно средство, временно преустановяване на захранването. Сметките за тока могат да се платят както в клонове на ЕВН в града, които работят, така и в пощенските клонове или по банков път.

Данъчната служба в Пловдив работи с граждани без промяна. До края на април се приемат данъчни декларации на физически лица, като вече не се изискват служебни бележки.

И община Пловдив, както и шестте районни кметства работят на пълни обороти. Влиза се с лични предпазни средства и на социално разстояние. Службите на ГРАО са затрупани от граждани, които вадят настоящи адреси.

Деловодства функционират, данъчни служби - също, вадят се всякакви разрешителни. Административните услуги, които не се предоставят по електронен път, може да бъдат заявени, заплатени и получени чрез лицензирани пощенски оператори.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Опашка от стотици проститутки пред социална служба в мексиканската столица Мексико сити, показва видео заснето от шокирани граждани. Целта на посещението на леките дами е подаване на документи за социални помощи като безработни. В Мексико, както и в много други държави по света, бяха приети извънредни мерки за ограничаване разпространението на