В Пловдив всичко работи, но по специален режим

https://www.24chasa.bg/region/article/8364071 www.24chasa.bg
Гражданите чакат отвън на дистанция и се пускат по един или двама.

Нито една институция в Пловдив не е преустановила работа с граждани. Въведен е обаче специален режим.

ВиК например обяви, че отчетници няма да минават по домовете, за да засичат водомерите. Всички абонати ще бъдат инкасирани служебно за срока на извънредното положение. "Това означава, че сметките ще се формират на базата на потреблението от предишния месец. След като ситуацията се нормализира, ще направим изравняване", обясниха от "Водоснабдяване".

Дружеството се отказа от идеята потребителите сами да си засичат кубиците и да ги оставят пред входовете на блоковете или да ги подават на емейла на "Водоснабдяване". В момента пловдивчани могат да си плащат водата в пощенските клонове, на няколко каси на ВиК, както и в пунктовете на изипей.

Заради извънредната ситуация ЕВН спря да извършва десетки услуги за граждани, между които присъединяване на преместваеми обекти, проверка на електромер на място по искане на клиента, смяна на измервателно средство, временно преустановяване на захранването. Сметките за тока могат да се платят както в клонове на ЕВН в града, които работят, така и в пощенските клонове или по банков път.

Данъчната служба в Пловдив работи с граждани без промяна. До края на април се приемат данъчни декларации на физически лица, като вече не се изискват служебни бележки.

И община Пловдив, както и шестте районни кметства работят на пълни обороти. Влиза се с лични предпазни средства и на социално разстояние. Службите на ГРАО са затрупани от граждани, които вадят настоящи адреси.

Деловодства функционират, данъчни служби - също, вадят се всякакви разрешителни. Административните услуги, които не се предоставят по електронен път, може да бъдат заявени, заплатени и получени чрез лицензирани пощенски оператори.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него