В Бургас доброволци приканват хората да се дезинфекцират преди да влязат в общинския фронтофис

https://www.24chasa.bg/region/article/8364103 www.24chasa.bg
Кризисният щаб на Бургас

Общински фронтофис в Бургас обслужва граждани на място за услуги, които не могат да се извършат онлайн. Освен че не се допускат повече от двама за обслужване, доброволци приканват всеки гражданин да се дезинфекцира преди да влезе при общинските служители. Самото помещение се дезинфекцира поне 2 пъти на ден, като след пръскането клиенти и служители изчакват около 15 минути, след което работата продължава в нормален ритъм.

Във всички звена на Агенцията по рибарство и аквакултури, чиято централа е в Бургас, административното обслужване на граждани не е спирало.

"Нямаме оплаквания за върнат гражданин нито в Бургас, нито на територията на цялата страна. Но ми прави впечатление, че в Бургас най-често хората, които идват при нашите служители, носят маски и ръкавици. Стриктно се спазват мерките за безопасност, пропускат се малък брой хора, за да няма струпване. Хубавото при нас е, че този период от годината не е много активен и няма голяма посещаемост", каза пред "24 часа" директорът на ИАРА Галин Николов.

С пълна сила продължават и проверките за бракониери. "На тях искаме да кажем, че нас коронавирусът не ни плаши", категоричен е Николов. През последните един-два дни са конфискувани десетки бракониерски мрежи от Мандренското езеро и от Жребчево, където инспекторите от агенцията се натъкнали на незаконен улов на трофейни риби - 50 кг толстолоб са били върнати във водата.

"Няма институция в областта, която да е преустановила дейността си. На места се изнасят приемни за граждани, като се вземат строги мерки да няма струпване на хора", каза областният управител Вълчо Чолаков. И призова, ако има подобни сигнали гражданите да сезират областната администрация. Репортерска проверка установи, че в нормален ритъм работят и гишетата в пощите, на които се плащат битови сметки.

В Несебър още от 16 март бе спрян достъпът на външни лица в сградите на общината, а документооборотът става чрез гишетата на Центровете за административно обслужване. Работата в тях продължава, но не се допуска струпване на хора.

"Непрекъснато призоваваме съгражданите си по-активно да използват електронната система за обслужване и да плащат данъци чрез сайта за електронни услуги на общината", каза кметът Николай Димитров.

От НАП в Бургас спряха редовните консултации на клиенти с методолози на териториалната дирекция, които се провеждаха всеки четвъртък от седмицата.

Ограничен и сведен до минимум е достъпът на външни лица до територията и административната сграда на Пристанище Бургас. Портът си има кризисен щаб, който се оглавява от изпълнителния директор Диян Димов. Редуцирано до необходимия минимум е присъствието на работните места на работниците от смените, пряко заети в производствената и спомагателна дейност, както и на административните служители.

Три пъти на ден се извършва дезинфекция на административната сграда, на санитарните и битови помещения. Ежедневно се прави дезинфекция на цялата зона, пътните подходи и местата за предвижване на хората. Щабът е приел и План за действие при обявяване на епидемиологична обстановка, свързана с COVID-19.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи