Респиратор и бързи тестове получи болницата в Шумен от кампанията "Помогни сега"

https://www.24chasa.bg/region/article/8365321 www.24chasa.bg

Респиратор, бързи тестове за коронавирус, пулсоксиметри и друго необходимо оборудване, както и за защитни облекла, предпазни маски и ръкавици получи болницата в Шумен от кампанията "Помогни сега". Тя бе организирана от братята Красен и Жечко Кюркчиеви, собственици на компаниите "Фикосота" и "Теси".

Кампанията започна с тяхно дарение от 100 000 лв., а за две седмици е успяла да събере 253 302 лв. като към нея са се включили над 40 дарители.

Целта на кампанията „Помогни сега“ е медиците и общината да разполагат с мигновен достъп до средства, с които да се подготвят за защита.

„Важно за всички в Шумен беше бързо да създадем работещ механизъм, който сплоти усилията на Общината, бизнеса и гражданите. Да спечелиш време е наполовина спечелена битка срещу COVID-19.“, каза Красен Кюркчиев.

Механизмът работи така - даренията постъпват по сметка към местната Стопанска камара, директорът на болницата и кметът заявяват от какво имат спешна нужда, а кризисният щаб на място преценява как най-ефективно да бъдат разпределени средствата. Събират се средства от града за града, при пълна прозрачност и затова е приложим за много други градове. 

С помощта на шефа на БСК Румен Радев "Помогни сега" вече ше е национална кампания. Някои градове като Добрич вече обсъждат този модел за подкрепа на борбата с епидемията.

За по-малко от 2 седмици кампанията събра над 250 000 лв., а по-голямата част от сумата беше оползотворена за респиратор, бързи тестове за коронавирус, пулсоксиметри и друго необходимо оборудване, както и за защитни облекла, предпазни маски и ръкавици. Общината на свой ред бе снабдена с дезинфектанти и пръскачки за обеззаразяване на спирките в шуменско.

Бизнеса и гражданите могат да се включат с дарения по сметката на фонда за Шумен:

Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Боксьорът Благой Найденов гони по религиозни татуировки гуруто им Благой Георгиев, видя "България Днес". Любимият на фолкпевицата ДесиСлава, от която има син, се е нашарил с кръстове и лика на Богорица. Е, има още доста машинката да играе по кожата на Малката Кобра докато стигне Благой, но и това е добро начало

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа