Общинските съветници в Силистра даряват месечните си заплати за закупуване на маски, облекла и апаратура

https://www.24chasa.bg/region/article/8367101 www.24chasa.bg
Снимка: Ирена Маркова

Общинските съветници в Силистра са подписали декларации в счетоводството на общинската администрация, за да бъдат преведени месечните им възнаграждения по сметката на Многопрофилната болница за активно лечение в областния център. Желанието им парите да бъдат използвани за закупуването на облекло, маски и апаратура, съобщи д-р Мария Димитрова, председател на ОбС - Силистра. Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати мелките за ограничаване разпространението на COVID-19. Болницата ще получи близо 16 000 лева.

Други 35 000 лева дарява фирма от Дулово също на лечебното заведение. Към тях се прибавят и 5 000 лв. от народният представител Делян Пеевски.

В същото време справка от Регионалната здравна инспекция показва, че заразени на този етап с корона вирус в Силистренска област няма.
Под карантина сапоставени 512 души.

Поставените под карантина са наблюдавани по телефона от личните си лекари или специалисти от РЗИ. Досега няма съставени актове за неизпълнени предписания за карантина.

Преустановени са голяма часто от курсовете до селата, като това може да създаде проблеми на хората, живеещи там да посетят областния град за закупуване на лекарства или за посещение при личния си лекар.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка