Двама мъже от Плевен трошат с брадва телевизор срещу извънредните мерки

https://www.24chasa.bg/region/article/8384123 www.24chasa.bg
Двама мъже от Плевен трошат с брадва телевизор срещу извънредните мерки. Снимка: Пиксабей

Видеоклипът се появява в социалната мрежа

Двама мъже на 36 и 43 г. потрошиха с брадва телевизор, докато ругаха и псуваха извънредните мерки срещу пандемията от COVID-19. Двамата вилняли показно пред пред жилищен блок в плевенския квартал „Дружба" на 28 март. Грозните непристойни сцени, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, били заснети с мобилен телефон. Видеоклипът е публикуван в социална мрежа и е станал достояние на много хора, съобщи плевенската полиция във вторник.

На 30 март срещу двамата е образувано досъдебно производство за хулиганство. Мъжете са задържани за 24 часа и са дадени на прокурор.

26-годишен от плевенското село Бъркач пък попадна в ареста за денонщие, след като разби с глава преградното стъкло с размери 76х101см в полицията в Долни Дъбник и налетя с обиди и псувни срещу униформените. Буйстващият агресор бил доведен в полицейското управление, след като нарушил обществения ред в магазин в с. Бъркач около 18,30 ч в понеделник. Срещу него е образувано досъдебно производство, уточни плевенската полиция.