Общински съветник поиска безкомпромисни мерки срещу спекулантите в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/8385140 www.24chasa.bg
Али Байрам

"Да имаме повече съвест в тази тежка ситуация! Нали сме хора, нали заедно искаме да прескочим това високо препятствие. Не мародерствайте, а помагайте!" С този призив към търговците се обърна общинският съветник от ДПС Али Байрам. 

Повод за неговия апел е започналата спекула с храни и продукти от първа необходимост в Пловдив.

Съветникът заяви, че ще поиска от Общинския и Областния кризисни щабове да бъдат безкомпромисни към "подобни престъпления срещу хората".

Публикуваме целия призив на Али Байрам.  

Времето е тревожно, хората са уплашени, изправени сме пред враг, който все още не можем да победим и не се знае колко ще продължи тази битка.

Всеки ден говорим за помощ и солидарност – да помагаме на хората в беда, да протягаме ръка на изпадналите в нужда. И много хора го правят, като отделят от залъка си, за да има за всички.

Но както винаги, има и такива, които искат да ловят риба в мътна вода. Решили са, че в тази жестока криза могат да забогатеят на гърба на хората с най-малки възможности.

Това са съвременните мародери. Влизаш в магазина и виждаш лимони по 7-8 лева, джинджифил по 15 и какво ли още не. Това е престъпление. Мародерството по време на война и тежки ситуации се наказва. А ние сме във война.

Не, тези мародери няма да забогатеят така, само се лъжат. Но трябва да бъдат сочени с пръст и разобличавани. Ще предложа на кризисните щабове – областен и общински, да бъдат безкомпромисни към подобни престъпления срещу хората.

Това наистина е престъпление. Да имаме повече съвест в тази тежка ситуация! Нали сме хора, нали заедно искаме да прескочим това високо препятствие. Не мародерствайте, а помагайте!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи