Община Велико Търново изготви класирането за пилотна подмяна на старите печки

https://www.24chasa.bg/region/article/8386744 www.24chasa.bg
Ясни са първите кандидати, които ще получат нови печки безвъзмездно
Ясни са първите кандидати, които ще получат нови печки безвъзмездно СНИМКА: Община Велико Търново

Община Велико Търново изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, замърсяващи околната среда. Приемът на заявления за участие в Пилотната схема на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ продължи от 15 януари до 16 март, припомнят от местната управа.

Класирането на кандидатите в Пилотна схема е публикувано в официалния интернет портал на Община Велико Търново, на адрес:
https://www.veliko-tarnovo.bg/media//filer/2020/03/31/klasirane-life-project.pdf.
В настоящия етап – Пилотна фаза, ще бъде приложен за първи път разработеният подход за смяна на старите печки. В последващата Основна фаза ще се подменят отоплителните уреди на още 478 домакинства.
Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно новите отоплителни уреди, заедно с монтаж и демонтаж на старите печки. Петгодишен е гаранционният срок.
Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по поканите по Основната фаза с вече подадената документация.
Проектът на Схемата с всички приложени документи за обществените консултации, както и списък с класираните кандидати по пилотната фаза е публикуван на сайта на общината=