Първи болен от коронавирус настанен в болницата в Петрич

https://www.24chasa.bg/region/article/8392902 www.24chasa.bg
Снимка: МБАЛ "Югозападна болница"

Народният представител от Петрич Георги Динев съобщи за първи настанен с коронавирус в местната болница. Депутатът се обърна към съгражданите си чрез пост във фейсбук.

"От днес в инфекциозното отделение на МБАЛ "Югозападна болница" има приет пациент с положителна проба на COVID 19. Пациентът е от с. Плоски /община Сандански/. Наскоро същият се е прибрал от Великобритания и е бил с температура още на летището.

Направена му е веднага проба, която е дала положителен резултат. Мъжът се е чувствал видимо в добро състояние и е бил съпроводен със специален превоз до родното му с. Плоски за домашно лечение и карантина, съобразно изискванията. Днес се е почувствал зле и е потърсил помощ от лекари. Същият е постъпил на лечение в инфекциозното отделение на МБАЛ "Югозападна болница" - клон Петрич, съгласно изискванията и заповедта на Министъра на здравеопазването", съобщи Динев.

Той призовава да се запази спокойствие и увери, че МБАЛ "Югозападна болница" - клон Петрич разполага с необходимото отделение, апаратура и квалифициран медицински персонал, който ще се справи със създалата се ситуация. Отделението в Петрич е единственото такова в обхвата на МБАЛ "Югозападна болница". Така депутатът задочно отговори на хората, каито се питат защо жител на община Сандански е настанен в петричката болница.

"Отделението в Петрич е единственото пригодено да приема болни, дали положителен резултат от COVID 19. Никой град или човек не е застрахован от тази епидемия. Нека проявим разум и отговорност", призова Динев и апелира още да бъдат забравени политическите  пристрастия, омразата и всички да се обединят. Депутатът благодари и на целия медицински персонал, който с риск за живота си помага на всеки един.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата