13 лекари от болницата в Гоце Делчев пред напускане

https://www.24chasa.bg/region/article/8397109 www.24chasa.bg

В разгара на епидемията 13 лекари от МБАЛ "Ив. Скендеров" в Гоце Делчев от понеделник може да напуснат болницата. Те подадоха предизвестия и срокът им изтича на 4 април. Шестима завеждащи отделения и още техни колеги настояват за смяна на директора на болницата д-р Владислав Улевинов заради авторитарния и едноличен стил на управление, липса на диалог, несправедливо разпределение на парите за заплати. Медиците поставиха категорично искането си пред общинския съвет, но решение засега няма.

"Съзнаваме нашия дълг да работим в тези извънредни условия и затова подадохме нови молби да останем на работа за времето на епидемията. Очакваме в петък следобед решение на директора. Ако ни остави за срока на извънредното положение, ще работим. В противен случай от понеделник няма да сме на работа", каза един от подалите молбите за напускане д-р Иван Канелов.

Преди време комисия от общинския съвет и кметът Владимир Москов направиха опити да потушат напрежението и да разговарят с недоволните медици, но до консенсус не се стигна.

"Имаме едно условия - отстраняване на управителя, и ще го отстояваме. Трудно ни е да напуснем болницата, но оставаме на разположение на съгражданите си", категоричен е д-р Канелов.

В града бе пусната и подписка "Да подкрепим нашите лекари и медицински сестри за оставането им на работа в МБАЛ "Иван Скендеров", в която са се подписали над 6000 души.

Според управителя д-р Улевинов обаче това групово напускане е "дълбоко замислен акт от група колеги" с цел възпрепятстване реализирането на идеите, залегнали в управленската му програма. Той искал да увеличи клиничните пътеки и да увеличи приходите, да започне постепенно и регулярно да изплаща натрупаните дългове, преди да поеме ръководството на болницата. "Има натрупани дългове, не са провеждани обществени поръчки за доставки и услуги, не е извършвана инвентаризация от 2011 г., не са провеждани конкурси за началник отделения, нямаше правила за работа на болничната аптека. Лекарствата и консумативите, освен от аптеката, са били придобивани и от други източници, незнайно от къде", коментира обвиненията д-р Улевинов.

Категоричен е, че проблем в болницата няма. На подадените молби за напускане по взаимно съгласие на някои лекари е написал резолюция "Не съм съгласен".

Група общински съветници пък внесоха искане за извънредна сесия в петък или събота, за да се реши проблемът с напускащите лекари и да бъде отстранен управителят. Заради извънредното положение обаче сесия едва ли ще има.

Болницата обслужва около 70 хил. население от 4 общини. Дали ще остане с 13 лекари по-малко се очаква да се разбере в утре.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него