Община Благоевград раздаде 9000 маски, почна кампания "Мед за имунитет"

https://www.24chasa.bg/region/article/8398468 www.24chasa.bg

Община Благоевград е предоставила за март месец над 9000 предпазни маски и ръкавици, на граждани и институции, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID - 19 и обявеното извънредно положение в страната.

На гражданите се раздават от 18 март, предпазни маски от екипите в Оперативния щаб, който се помещава в сградата на Информационен център до зала "22 септември". На всички жители, които влизат в сградата на община Благоевград, медицинско лице на входа дава предпазни ръкавици, маски и препарат за дезинфекция.

Над 500 маски са предоставени за нуждите на социални звена, общопрактикуващите/семейни/ лекари на територията на общината, социални звена, ОД на МВР – Благоевград, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Днес пък стартира дарителска инициатива на Сдружение "Пчела-2018-Благоевград" - "Мед за имунитет".

Пчеларите от сдружението, подпомогнати от още две сдружения в Югозападен България, обявявиха началото на дарителската кампания.

Тя е насочена към подпомагане на възрастни жители в нужда, хора, които не могат да си позволят бурканче мед в сегашния драматичен момент.

Пчеларите са обявили кампанията и в няколко пчеларски форума и очакват да ги подкрепят и техни колеги от цялата страна.

В момента, те уговарят с куриерските фирми съдействие, като пренасят пратките с меда безплатно.

Сдружението на пчеларите в Благоевград, счита , че събраният от тях мед, може да достигне до хората в нужда. Те поемат ангажимент за доставка на ценния продукт, който укрепва имунитета.