Община Благоевград раздаде 9000 маски, почна кампания "Мед за имунитет"

https://www.24chasa.bg/region/article/8398468 www.24chasa.bg

Община Благоевград е предоставила за март месец над 9000 предпазни маски и ръкавици, на граждани и институции, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID - 19 и обявеното извънредно положение в страната.

На гражданите се раздават от 18 март, предпазни маски от екипите в Оперативния щаб, който се помещава в сградата на Информационен център до зала "22 септември". На всички жители, които влизат в сградата на община Благоевград, медицинско лице на входа дава предпазни ръкавици, маски и препарат за дезинфекция.

Над 500 маски са предоставени за нуждите на социални звена, общопрактикуващите/семейни/ лекари на територията на общината, социални звена, ОД на МВР – Благоевград, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Днес пък стартира дарителска инициатива на Сдружение "Пчела-2018-Благоевград" - "Мед за имунитет".

Пчеларите от сдружението, подпомогнати от още две сдружения в Югозападен България, обявявиха началото на дарителската кампания.

Тя е насочена към подпомагане на възрастни жители в нужда, хора, които не могат да си позволят бурканче мед в сегашния драматичен момент.

Пчеларите са обявили кампанията и в няколко пчеларски форума и очакват да ги подкрепят и техни колеги от цялата страна.

В момента, те уговарят с куриерските фирми съдействие, като пренасят пратките с меда безплатно.

Сдружението на пчеларите в Благоевград, счита , че събраният от тях мед, може да достигне до хората в нужда. Те поемат ангажимент за доставка на ценния продукт, който укрепва имунитета.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него