Отделение под карантина в Горна Оряховица след установен пациент с коронавирус

https://www.24chasa.bg/region/article/8401739 www.24chasa.bg
Отделение под карантина в Горна Оряховица след установен пациент с коронавирус
СНИМКА: Архив

76-годишният пациент с положителна проба за коронавирус, който се намира в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица, е настанен в Инфекциозно отделение и се намира в стабилно състояние. Това информира управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов на заседание на Общинския кризисен щаб, свикано от кмета инж. Добромир Добрев, предадоха от общината. Установени са всички контактни на пациента лица. РЗИ ще вземе проби от тях и ще бъдат изпратени за изследване.

Второ вътрешно отделение, където първоначално е постъпил с пневмония мъжът, по изрично нареждане на РЗИ е поставено под 48-часова карантина. През това време, докато трае карантината, няма да се приемат и да се изписват други пациенти в отделението и медицинският персонал също няма да излиза.

В МБАЛ „Св. Иван Рилски“ са въведени най-строги строги противоепидемични мерки. В болницата се влиза само през определен вход и задължително с маска. Задължително се ползват поставените на входа дезинфектанти. Извършва се и периодична дезинфекция на помещенията.

Здравното заведение е получило от РЗИ допълнително количество лични предпазни средства за медицинския персонал. Към момента персоналът е осигурен с достатъчно количество лични предпазни средства и медикаменти, увери д-р Иван Иванов.