Криза: Във Варна почнаха да крадат алкохол от магазините

https://www.24chasa.bg/region/article/8402035 www.24chasa.bg
Във Варна почнаха да крадат алкохол от магазините СНИМКА: Pixabay

За две разкрити кражби на алкохол от хранителни магазини в морския град съобщиха от пресцентъра на варненската полиция. Първата е станала на първи април, когато е е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в централната част на Варна.

Неизвестно лице е извършило кражбата на каса с бира, оставена без надзор пред търговския обект. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е стар познайник на полицията с инициали С.Д. на 38 години от Стара Загора, известен на МВР и осъждан.

По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районната прокуратура във Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Втората кражба е отново от централен магазин в градската част и е сталана на 29 март .Неизвестно лице е счупило витрината на магазина и е извършило кражбата на бутилки алкохол. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е отново познайник на МВР с инициали А.А. на 29 години.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.