Областната болница във Велико Търново получи апарати за белодробна вентилация от висок клас

https://www.24chasa.bg/region/article/8404419 www.24chasa.bg
Нова апаратура за борбата с коронавируса получи днес областната болница
Нова апаратура за борбата с коронавируса получи днес областната болница

Фирма "Екстрапак" дари апарат за белодробна вентилация от висок клас на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". От днес той ще бъде на разположнеие в Отделението по антестезиология и интензивно лечение. Предвид световната пандемия от COVID - 19, тази апаратура е жизненоважна за спасяването на пациенти в тежко състояние. В следващите дни от фирмата ще предоставят безвъзмездно и 2000 броя защитни маски, съобщиха от  лечебното заведение .

Респиратор от висок клас и пациентен монитор за нуждите на болницата дариха днес и членовете на Зонта клуб, Ротари клуб - Велико Търново и Ротари клуб - Елена.

На разположение в Реанимация от днес са и два апарата за белодробна вентилация и два монитора, дарение от фирма "Престиж-95".

Екипът на най-голямото лечебно заведение на територията на област Велико Търново изказва огромната си благодарност към всички хора, които в този труден момент, заявяват своята подкрепа към медицинския екип, който работи на първа линия, към всеки дарител, към всеки, заявил своята подкрепа.

"Днес е повече от важно да бъдем обединени, а вашата съпричасност, моралната и материалната подкрепа, която ни предоставяте, ни карат да вярваме, че заедно можем да преминем успешно през това изпитание", казват медиците и завършват с пожалание:.
Бъдете здрави, Вие и Вашите семейства!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи