Община Русе набира предложения за Награда „Русе“,„Студент на годината“ и „Млад творец“ до 10 май

https://www.24chasa.bg/region/article/8404719 www.24chasa.bg
Община Русе СНИМКА: Архив

На 10 май изтича срокът за прием на предложения за тазгодишните носители на Награда „Русе“, която в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май по традиция се връчва на изтъкнати русенски дейци в областта на изкуството, културата, образованието и науката. На церемонията ще бъдат връчени и наградите „Студент на годината“ и „Млад творец“.

Награда „Русе“ се присъжда в областите Изкуство и култура и Образование и наука, както следва:

1. Изкуство и култура:
1.1. Литература /проза, поезия, драматургия, превод/ – 1 индивидуална;
1.2. Сценични изкуства /театър, музика, балет/ – 1 индивидуална;
1.3. Изобразително изкуство – 1 индивидуална;
1.4. Публицистика в медиите – 1 индивидуална;
1.5. Архитектура – 1 индивидуална;
1.6. За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на изкуството и културата – 1 индивидуална;
1.7. За творчески екип или културна организация – 1 колективна.

2. Образование и наука:
2.1. Предучилищно и начално образование – 1 индивидуална;
2.2. Основно и средно образование – 1 индивидуална;
2.3. За цялостен принос в областта на предучилищното, началното, основното и средното образование – 1 индивидуална;
2.4. За учителски екип от детски градини – 1 колективна;
2.5. За учителски екип от основни, средни общообразователни училища и професионални гимназии – 1 колективна;
2.6. Висше образование и наука – 1 индивидуална;
2.7. За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на висшето образование и наука – 1 индивидуална;
2.8. За преподавателски или научен екип – 1 колективна.

Почетната статуетка от бронз, дело на скулптора Георги Радулов, се придружава от диплом и парична премия в размер от 500 лв.
Предложенията, включващи изчерпателна аргументация, се внасят в Деловодството на Община Русе в срок до 10 май от организации и институции, работещи в съответните области.

Със званието „Студент на годината“ се удостояват до трима студенти, обучаващи се в български висши учебни заведения - редовна форма, жители на Община Русе, за отличен успех, трайни интереси и постижения в научно-изследователската дейност.
Наградата представлява ежегодна стипендия в размер на една минимална работна заплата за страната, която се изплаща от Община Русе ежемесечно, в рамките на една учебна година.
Предложенията се внасят в Деловодството на Община Русе от името на ректорите на съответните висши учебни заведения в срок до 10 май. Изисква се биография на кандидата и изчерпателна аргументация.

Наградата „Млад творец“, учредена в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови, ще бъде връчена за четвърти път. С нея се удостояват млади творци в областта на изкуствата и културата на възраст до 30 години от гр. Русе за изключителни творчески и артистични постижения и завоювани награди от национални и международни конкурси, състезания и прегледи за текущия творчески сезон.
Наградата се придружава от парична сума в размер от 600 лв., и награден знак, осигурени от семейството на Яна и Георги Стефанови.
Предложенията с изчерпателна информация и мотивировка се внасят в Деловодството на Община Русе от учебни заведения и културни организации в срок до 10 май.

Регламентите на Награда „Русе“, „Студент на годината“ и „Млад творец“ са уредени в Наредба №17 на Общински съвет – Русе.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него