Още три онлайн изпита за кандидат-студенти в Техническия университет

https://www.24chasa.bg/region/article/8406848 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

След успешно състоялия първи отдалечен изпит в Техническия университет /ТУ/ в София по математика, на който се явиха над 500 кандидат-студенти, предстоят още три предварителни изпита. Допуснатите участници отново трябва да имат отдалечен достъп чрез непрекъсната интернет връзка до компютърна конфигурация, с налични и работещи видеокамера и микрофон. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

В Техническия университет в София днес е изпитът по рисуване, а по композиция изпитът е на 5 април. С оценките от тези два изпита се кандидатства за специалността "Инженерен дизайн". Продължителността на изпитите е пет астрономически часа, разделени на три модула по 100 минути, като между тях има две задължителни почивки по 15 минути.

На изпита по рисуване трябва да бъдат изобразени с молив, във формат 50х35 сантиметра, зададените обекти, които трябва да се поставят перспективно върху една обща равнина. На изпита по композиция трябва да бъде нарисувана цветна композиция с темперни бои, във формат 25х35 сантиметра. Всеки кандидат-студент трябва сам да изгради художественоцветова концепция. Задължително е да се спазват условието на задачата и указанията към нея.

След завършване на изпита всеки кандидат-студент показва рисунката, която е нарисувал на своя видеоквестор за заснемане, след което сам заснема, с фотоапарат или мобилен телефон, готовата рисунка, не по-късно от 15 минути след края на изпита, и я изпраща на посочения имейл адрес. Обявяването на резултатите ще стане до три дни след изпита, като всеки кандидат-студент може да ги види в профила си в системата.

През април ще се състои и отдалечен изпит по английски език за кандидатстване в Техническия университет в София. Продължителността на изпита е един час и 20 минути. Той ще е под формата на тест, който се състои от 3 модула - "Слушане с разбиране" /15 минути/, "Четене с разбиране" /25 минути/ и "Проверка на граматическите и лексикалните знания" /40 минути/. Резултатът от теста е с издържал "да" или с неиздържал "не". Обявяването на резултатите с точките ще се извърши автоматично след приключването на изпита.

Допълнителна информация за тези изпити може да се намери на страницата на ТУ-София, на адреса - www.tu-sofia.bg.

Предвиденият за 4 април предварителен изпит по немски език няма да се състои. Това се налага от особените изисквания към езиковото ниво за прием във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт, както и със свързания с тях специфичен формат на изпита по немски език, които не позволяват изпитът да бъде направен неприсъствено /дистанционно/. Редовният изпит по немски език ще се състои на предварително обявената дата - 30 юни, а при невъзможност може и на по-късна дата, която ще бъде обявена.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното