Частично бедствено положение в Септември заради скъсани диги на река Марица

https://www.24chasa.bg/region/article/8413240 www.24chasa.bg

Със заповед на изпълняващата длъжността кмет на Септември Лилия Етова в общината е въведено частично бедствено положение, заради разрушени на две места диги на река Марица в района.

Както вече съобщихме, сигналът за повишено ниво на водата и разлив на реката в близост до пътя Септември -Ветрен, вследствие на проливните дъждове и снеготопенето, е подаден от местното полицейско управление в неделя. За кратко време на място пристигат ръководителите на държавна фирма "Напоителни системи", областния управител на Пазарджик Стефан Мирев, и.д. кметът Лилия Етова.

Екипи на "Напоителни системи" с тежка техника са дислоцирани на местата на пробивите и извършват неотложни аварийно-възстановителни дейностти със скална маса и насипен материал. Застрашени от наводнения са големи площи обработваема земеделска земя, няколко стълба на далекопровод с високо напрежение, помпени станции, които захранват с питейна вода Септември. При огледите на място е установено, че участъците на разрушената дига са били частично срутени при наводнението през 2005г. и не са били възстановени. Срокът на обявеното частично бедствено положение в Септември е до 11 април.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното