Единият от биячите на дядото в Трилистник бил педофил (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8414053 www.24chasa.bg
Нападателите Павел Асенов и Ангел Красимиров

Единият от двамата нападатели на 86-годишния Христо Васков в пловдивското село Трилистник е 16-годишният Ангел Красимиров. Той е с множество криминални прояви за кражби, а заедно с други съучастници е изнасилил преди време и момче в ромската махала на същото село.

А вторият бияч на дядото - Павел Асенов е на 32 години. Това заяви пред "24 часа" кметът на Трилистник Мирчо Петров.

По думите му двамата престъпници са заловени само за часове. Както вече бе съобщено, бай Христо е бил бит и ограбен в дома си в събота срещу неделя посред нощ.

Кметът на с. Трилистник Мирчо Петров СНИМКИ: Радко Паунов
Кметът на с. Трилистник Мирчо Петров СНИМКИ: Радко Паунов

Човекът е спял, когато е бил атакуван. "Двамата роми са прескочили оградата на къщата му. След това са разбили прозореца на входната врата и са отключили.

Къщата на бития дядо Христо в с. Трилистник.
Къщата на бития дядо Христо в с. Трилистник.

Нахлули са вътре и бай Христо се е събудил. Започнал е да ги моли да го оставят на мира, тъй като няма пари, но те са претършували дрехите му и там открили портфейл с лична карта и 100 лв. Удряли са го с някакъв предмет по главата, за да даде още, но той не е имал. Не са докоснали хранителните продукти в другите стаи" , обясни кметът.

Съседката на бития дядо в Трилистник - баба Ивана
Съседката на бития дядо в Трилистник - баба Ивана

Той бил събуден от внука на пребития дядо около 1 часа. Бай Христо успял да се обади на внука в София, за да му каже какво се е случило. Кметът на селото веднага отишъл да къщата на жертвата, сигнализирани били Спешна помощ и полицията.

Павел Асенов може да лежи в затвора до 10 години заради нападението.
Павел Асенов може да лежи в затвора до 10 години заради нападението.

Намерили стареца безпомощен в леглото му, с окървавена глава. Заради тежкото престъпление Главният прокурор Иван Гешев пристигна днес изненадващо в Трилистник. Той се е разпоредил на пострадалия да бъдат направени скенер и пълни изследвания.

Ангел Красимиров е бил осъждан за блудство.
Ангел Красимиров е бил осъждан за блудство.

Нападателите са задържани за 72 часа и са обвинени в грабеж. През 2017 г. непълнолетният Ангел Красимиров е бил осъден за блудство и онзиденшното нападение е извършено в условията на условното наказание.

За грабежа 32-годишният Павел Асенов може да получи от 3 до 10 години затвор, а съучастникът му - до 3 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Водещата завършва висшето си по специалността В нова творческа сфера влиза водещата и бивша съпруга на продуцента Иван Христов Вихра Петрова! А именно астрология. Водещата, която преди дни навърши 44 г., следва по специалността и съвсем скоро да завърши, като с нетърпение очаква да започне практиката си

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура, много граждани поднесоха цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методийй пред националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Снимка: България

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура държавния глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова положиха цветя пред пред паметника на светите братя Кирил и Методий. Цветя поднесоха още кмета на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова както и много граждани. Снимки: България