Измамник прибра спестяванията на 2 баби от Плевен и Кнежа, уж да ги обмени в евро

https://www.24chasa.bg/region/article/8414139 www.24chasa.bg
Задържан е измамник, прибрал спестяванията на 2 жени на 86 и 87 г. от Плевен и Кнежа уж да ги обмени в евро. Снимка: Архив

Задържан е измамник, прибрал спестяванията на 2 жени на 86 и 87 г. от Плевен и Кнежа уж да ги обмени в евро. На 14 март около 14,30 ч непознат спрял на централна улица в Плевен 87-годишна жена и се представил за служител в "Социално подпомагане". Обяснил, че до дни България влиза в еврозоната и тя трябва да попълни комплект документи, тъй като спестяванията й ще бъдат обменени в евро. Възрастната жена поканила мъжа вкъщи, където попълнила различни бланки с неустановен характер и съдържание. После му дала всичките си спестявания от 1430 лв. Мъжът сложил парите в плик, поръчал на жената да ги обмени в пощата и напуснал жилището.

В плика вместо пари имало хартиени изрезки и жената предупредила полицията. Разследването стигнало до 60-годишен мъж от видинското село Дреновец.

При претърсване в дома му намерени мобилни телефони, парични суми и дрехите, с които е бил облечен при престъплението в Плевен. Открита е и колата "Рено Сценик", с която той се е придвижвал.

Криминалистите разкрили, че по същата схема мнимият социален работник заблудил 86-годишна жена от Кнежа и измъкнал всичките й 1420 лв., уж за обмяна в евро. Измамникът е задържан за 72 ч с прокурорско постановление. Криминалистите издирват още жертви на територията на страната, съобщи плевенската полиция в понеделник.