Стара Загора премахва временно таксите за детски ясли и градини

https://www.24chasa.bg/region/article/8416644 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Представителите на всички политически групи в общинския съвет на Стара Загора се обединиха около идеята от 1 март до края на извънредното положение родителите да не дължат такси за детските ясли и градини. На тези родители, чиито деца са посещавали детските заведения до 13 март и са платили такса, парите ще бъдат приспаднати при следващи плащания. Мерките ще бъдат предложени за гласуване на редовната сесия в края на април.

От 1 април т. г. със 100 лв. ще бъдат увеличени възнагражденията на хората, които работят в Детска кухня, Домашен социален патронаж и Диетичен стол, заради увеличения обем на работа. От същата дата пак до края на извънредното положение ще бъдат освободени от такса ползващите Детската кухня, а тези, които са платили досега, ще могат да ползуват сумите при следващи плащания. От 1 март пък са освободени от такса ползвателите на Домашния социален патронаж и Диетичния стол. Ако вече са платили, парите ще им бъдат приспаднати по същия механизъм.

"Благодаря на общинския съвет, че работи конструктивно по извънредните мерки, които общината предложи за подпомагане на социално уязвимите групи", каза днес на онлайн пресконференция кметът Живко Тодоров. По думите му, обединението на всички партии в местния парламент е важен знак, че човекът е на фокус за вниманието и грижата на общината.

Поръчани са и 5000 маски на общинското дружество "Мересев", които ще бъдат раздадени на хората по селата, които нямат възможност да пътуват до града и да си закупят, както и на социално слаби граждани.
По предварителни разчети разходите за осъществяването на тези мерки ще са около 300 000 лв., които ще се вземат от общинския бюджет.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега