Разрешиха на фризьорските салони в Пловдив да работят

https://www.24chasa.bg/region/article/8422755 www.24chasa.bg
Фризьорските салони вече месец в Пловдив не работят.

Бръснарски, фризьорски и козметични салони в Пловдив могат да работят при стриктен здравно-хигиенен режим. Това става ясно от заповед на Районната здравна инспекция от днес. Тя дава картбланш и на соларните ателиета, както и на тези за татуировки и поставяне на обеци.

"Дейностите да се извършват след предварително записване на час за посещение. Графикът да е изготвен така, че да осигурява само по един посетител на работно място, без предварително изчакване", гласи новата заповед. Изрично в нея се подчертава да не се допускат лица с прояви на остри заразни заболявания.

Трябва да се осигури дезинфекция на помещенията  минимум 4 пъти дневно в зависимост от продължителността на работния ден ( на всеки 2 часа). С препарати е разпоредено да се минават всички често докосвани повърхности –дръжки на врати, кранове на мивки. Това трябва да се  се отразява в чек – листове, с дата, час и подпис.

Разпорежда се помещенията да се проветряват на всеки два часа, а фризьорки, козметички и бръснари да работят с маски. Такива трябва да имат и клиентите.

"В пространството отвън пред обекта да не се допуска струпване на хора, като разстоянието да е минимум 1,5-2 метра един от друг", гласи заповедта.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него