Разрешиха на фризьорските салони в Пловдив да работят

https://www.24chasa.bg/region/article/8422755 www.24chasa.bg
Фризьорските салони вече месец в Пловдив не работят.

Бръснарски, фризьорски и козметични салони в Пловдив могат да работят при стриктен здравно-хигиенен режим. Това става ясно от заповед на Районната здравна инспекция от днес. Тя дава картбланш и на соларните ателиета, както и на тези за татуировки и поставяне на обеци.

"Дейностите да се извършват след предварително записване на час за посещение. Графикът да е изготвен така, че да осигурява само по един посетител на работно място, без предварително изчакване", гласи новата заповед. Изрично в нея се подчертава да не се допускат лица с прояви на остри заразни заболявания.

Трябва да се осигури дезинфекция на помещенията  минимум 4 пъти дневно в зависимост от продължителността на работния ден ( на всеки 2 часа). С препарати е разпоредено да се минават всички често докосвани повърхности –дръжки на врати, кранове на мивки. Това трябва да се  се отразява в чек – листове, с дата, час и подпис.

Разпорежда се помещенията да се проветряват на всеки два часа, а фризьорки, козметички и бръснари да работят с маски. Такива трябва да имат и клиентите.

"В пространството отвън пред обекта да не се допуска струпване на хора, като разстоянието да е минимум 1,5-2 метра един от друг", гласи заповедта.