Респиратор от най-висок клас получи болницата в Горна Оряховица

https://www.24chasa.bg/region/article/8426962 www.24chasa.bg
Управителят на болницата д-р Иван Иванов и областният шеф на ДПС Гюнай Далоолу подписаха договора за дарение в присъствието на кмета Добромир Добрев и председателя на общинския съвет Димитър Николов
Управителят на болницата д-р Иван Иванов и областният шеф на ДПС Гюнай Далоолу подписаха договора за дарение в присъствието на кмета Добромир Добрев и председателя на общинския съвет Димитър Николов

Респиратор от най-висок клас получи  МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Дарението е от народния представител Делян Пеевски. То бе реализирано със съдействието на областния председател на ДПС Гюнай Далоолу, общинския лидер в Горна Оряховица Йордан Керчев и зам.-кметът Стефчо Алипиев. Съдействие оказаха също кметът инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов, предадоха от местната администрация.

Респираторът е на стойност 36 хил. лв., а договорът за дарение бе подписан от управителя на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов. Д-р Иванов благодари от името както на болницата, така и от името на жителите на всички общини, които обслужва здравното заведение. "Всяка помощ сега е от изключителна важност. Тези апарати ни дават допълнителна сигурност", каза още д-р Иванов.

Дарителската кампания на Делян Пеевски е в цялата страна. Той дарява на лечебни заведения в много общини техника, която спасява човешки животи, коментира Гюнай Далоолу.

"През последните години Община Горна Оряховица доказа, че е последователна по отношение на политиката спрямо Болницата. Работим в добро сътрудничество с д-р Иванов и той може да бъде сигурен, че има пълната подкрепа на общинското ръководство", увери кметът инж. Добромир Добрев.

Управителят увери, че към момента нещата в здравното заведение са под контрол. Медицинският персонал е подсигурен с достатъчно количество лични предпазни средства, както и дезинфектанти. "Днес ще бъде монтиран и респираторът, купен със средства от обявената от инж. Добрев дарителска кампания", допълни д-р Иванов. Той използва възможността да покаже на кмета и председателя на Общинския съвет стерилизатор, дарен на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ от холандската фондация SMHP “Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа”.

"Това е техника, с която всяка болница с операционни трябва да разполага. С нея вдигаме с още едно ниво класата на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. В момента чакаме разрешението на РЗИ, след което ще започнем употребата на стерилизатора", уточни управителят.