Горски дариха дърва на възрастни, снабдяват с продукти хора в далечни села

https://www.24chasa.bg/region/article/8427560 www.24chasa.bg

Две възрастни жени от село Голема Раковица, община Елин Пелин ще получат 10 пространствени кубически метра дърва за огрев като дарение от "Държавно ловно стопанство Арамлиец", съобщиха от Югозападното държавно предприятие.

Дървата ще бъдат доставени утре до домовете на хората със служебен транспорт, съобщи директорът на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие инж. Мирослав Джупаров.

Той е провел комуникация с кметския наместник на селото за уточняване на начина, по който стопанството може да помогне на самотно живеещи и крайно нуждаещи се хора в условия на извънредно положение.

Жителите на с. Голема Раковица са основно възрастни хора, някои от които са привършили запасите си от дърва и нямат нито финансова, нито физическа възможност да си ги осигурят. Стопанството е поело също ангажимент да организира и транспортира до къщите на нуждаещите се храни и лекарства.

Всички поделения на ЮЗДП са в готовност да окажат логистика и доставят необходимите продукти на хората от най-малките и отдалечени населени места и махали. Служителите от "ДГС Костенец" са се ангажирали да снабдяват с храна жителите на малкото планинско село Голак.

"ДГС Струмяни" имат договореност с общината да доставят със собствен транспорт защитни средства – маски и дезинфектанти на живеещи в отдалечените места. А служителите на "ДГС Кресна" даряват лични средства за закупуване на хранителни продукти за кухнята, обявена от кмета на общината, която два пъти в седмицата ще приготвя храна за най-уязвимите хора.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Новият собственик на "Левски" Наско Сираков е подготвил структорни промени в клуба. На "Герена" ще се върнат някои емблематични за "сините" имена. Първото от тях е на Даниел Боримиров, научи "България днес". Бившият халф за пореден път ще оглави школата на "Левски". Той ще смени сегашния директор на Детско юношеската школа (ДЮШ) Йончо Арсов

Григор Димитров ще участва в още един демонстративен турнир след надпреварата, организирана от Новак Джокович. Българинът беше потвърден като един от тенисистите в състезанието Тийм 7. То ще се проведе в Кицбюел (Ав) от 7 до 11 юли. Организатор е Доминик Тийм. Той е събрал награден фонд от 300 000 евро

Главният претендент за треньорския пост в "Милан" Ралф Рангник, е дал конкретни имена за селекцията на „росонерите" за новия сезон, съобщава "Милан Нюз". Рангник бил обсъдил с изпълнителния директор на "росонерите" Иван Газидис трансферния списък, в който фигурират пет имена. Това са защитникът на "Фиорентина" Никола Миленкович