Изправят пред съда в Добрич Кадир, убил с юмруци майка си

https://www.24chasa.bg/region/article/8427607 www.24chasa.bg
Снимка: Пиксабей

Окръжната прокуратура в Добрич е предала на съд Кадир Р., умишлено умъртвил родната си майка, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

На 1 декември 2018 г. 23-годишният тогава подсъдим заедно с майката на двете им деца били поканени на гости на свои съседи в добричко село. Децата били оставени на грижите на баба им. Семейството на Кадир живеело заедно с родителите му.

След като се върнали след полунощ от гостуването при съседите, подсъдимият започнал да бие съжителката си. Кадир бил с лека към средна степен на алкохолно опиване. Той нанасял удари с юмруци и шамари на жена си, крещял й и я обиждал. Намесили се родителите му. Баща му поискал Кадир да спре побоя, а майка му застанала между него и жена му. Дърпала сина си и настоявала да спре да я удря.

Заради намесата й на страната на жена му, Кадир ударил с юмрук в главата майка си и продължил да бие съжителката си. Нанесъл и втори удар на майка си, от който 51-годишната жена паднала на земята, направила гърч и повече не помръднала. Жена му успяла да избяга от дома и уведомила съседите си за станалото.
Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за смъртта травматичен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, довел до остра сърдечна и дихателна недостатъчност.
В момента подсъдимият Кадир Р. се намира във варненския затвор. Ако бъде признат за виновен за убийството от Добричкия окръжен съд, може да получи наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.