Пуснаха срещу 3000 лв. син, размазал с чук главата на баща си

https://www.24chasa.bg/region/article/8427854 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Под парична гаранция от 3000 лв. окръжният съд в Бургас пусна обвиняемият Николай В., който на 19 януари т.г. едва не уби с баща си, удряйки го с чук в главата.

Семейната драма се разигра в бургаския квартал Долно Езерово след поредния запой на пострадалия, който често посягал към чашката, а след това ставал агресивен към жена си и двамата им сина. В опит да спаси Николай майката му опита да поеме вината, заявявайки, че тя е извършила деянието, но криминалисти бързо разбрали, че тя прикрива големия си син.

 Престъплението, за което е привлечен като обвиняем Николай В., е тежко по смисъла на закона и за него е предвидено наказание  от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Според защитата от направената в досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза се установява нанасяне на две средни телесни повреди върху пострадалия. Адвокатът на обвиняемия посочва още ,че в показанията си пострадалият изразил самокритичност към себе си като баща, по отношение на употребата на алкохол и взаимодействието с близките си.

След вземането на първоначалната мярка за неотклонение са извършени множество действия по разследването и новите доказателства не променят направения извод за наличие на обосновано предположение за възможността Николай В. да е извършил престъплението, в което е обвинен, казва в мотивите си съдебната инстанция.

От събраните на досъдебното производство доказателства е видно, че обвиняемият е с установена самоличност и адрес, на който трайно пребивава. Николай В. е с необременено съдебно минало, срещу него няма други неприключили наказателни производства. До задържането му е бил трудово ангажиран. Разпитан като свидетел, неговият ръководител го характеризира като отговорен човек, който помага на колегите си и на когото може да се разчита. Посочените обстоятелства, според съдебният състав налагат извод, че в случая не е налице висока степен на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Окръжният съд прие, че към настоящия момент задържането под стража се явява прекомерно ограничение, което е непропорционално на нуждите на наказателното производство.

Определението на съда подлежи на обжалване или протестиране  в тридневен срок.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане