Ружди Ахмед от Варна дари 400 лв. на МБАЛ “Света Анна” - безвъзмездно, безусловно и веднага

https://www.24chasa.bg/region/article/8432323 www.24chasa.bg

Варненецът Ружди Ахмед дари днес на МБАЛ “Света Анна -Варна” 400 лв. “безвъзмездно, безусловно и веднага” за лечение на нуждаещи се болни хора.

67-годишният мъж пожела да внесе на място, в касата на варненския “Пирогов”, сумата, като изрично пожела половината от нея да отиде за Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, а другите 200 лв. - в помощ на отделението по вътрешни болести.

Варненецът разказа, че преди година медиците от двете отделения са го върнали от другия свят и са се грижили за него всеотдайно и той днес, когато те се нуждаят от помощ, се чувства длъжен да благодари за получените грижи.

“Когато срещнеш подобна благодарност, си повече от сигурен, че всичко, което професията изисква, безусловно си струва, коментира началникът на отделението по вътрешни болести доц. Димитър Карастатев.

“Това са “малките хора” с големи, светли сърца”. С този коментар началникът на ОАРИЛ д-р Валентин Власаков изрази благодарността - личната и на колегите си, към жеста на дарителя.

Ръководството на МБАЛ “Света Анна - Варна” изказва сърдечната си признателност към всички граждани и фирми, които отделят труд и средства, за да подпомагат спешната болница на българския Североизток.