3-ма са оздравелите от коронавирус в Кърджалийско

https://www.24chasa.bg/region/article/8432347 www.24chasa.bg
Областният управител на Кърджали Никола Чанев СНИМКА: Авторът

3-ма болни от коронавирус в Кърджалийско са оздравели и вече са изписани от болница, съобщи областният управител Никола Чанев. Първият заразен с COVID-19 в региона е напуснал кърджалийската болница след като дал 2 отрицателни проби. Отрицателни са изследванията за коронавирус и на възрастното семейство от ардинското село Горно Прахово. Те бяха лекувани в ардинската болница, но също вече са в дома си. С COVID-19 в Кърджали има още 7 души. 3-ма от тях се лекуват в домовете си, а 4-ма са в кърджалийската болница. Един от болните - 71-годишен мъж от село Рани лист е в интензивно отделение, защото има и инсулт. Останалите з-ма пациента са в добро състояние.

Общо 1 667 души са били поставени под задължителна карантина то началото на извънредното положение. В момента нямат право да напускат домовете си 650 души.

20 са досъдебните производства, заведени за нарушаване на мерките, свързани с противоепидемичните мерки. 15 от тях са за нарушаване на задължителна карантина. Останалите 5 са срещу хора, нарушили забраната за разходка в парковете.

Средно по 25 души дневно се регистрирали като безработни в Кърджали. ОТ 13 март до 3 април през Бюрото по труда са преминали 382-ма души. За сравнение за същия период на 2019 година регистрираните безработни са били 212.