Втори случай на заразен в Хисаря - 73-годишен англичанин

https://www.24chasa.bg/region/article/8433636 www.24chasa.bg
В община Хисаря вече има два доказани случая с коронавирус.

Чужденецът е в пловдивска болница, подобрява се и иска у дома в  Старосел

Лекари се борят за живота на 64-годишен в "Пълмед"

Англичанин, женен за българка в Старосел, е вторият случай в община Хисаря с COVID-19. 

73-годишният британец е настанен в болница "Пълмед", съпругата му също е с положителна проба и е вкъщи. Двамата се върнали в средата на март от Острова и чужденецът проявил симптоми. Изследванията му дали положителни проби и е бил транспортиран в пловдивската болница. Сега обаче настоявал да продължи терапията си у дома в Старосел, а от РЗИ са дали разрешение.

"След като подпише декларация, че не желае да  е хоспитализиран, може да се прибере. Няма проблем да е със съпругата си, която също е позитивна", обясниха от здравната инспекция в Пловдив.

73-годишният чужденец все още не е изписан. Шефът на "Пълмед" д-р Димитър Димитров обясни пред 24plovdiv.bg, че пациентът бързо се е повлиял от терапията. Предстои утре да обсъдят случая му с инфекционисти и ще вземат решение.

Д-р Димитров уточни, че военният от Карлово, който беше в тежко състояние при тях, се подобрява. От 48 часа дишал сам, вече бил захранен и се раздвижвал. Имало обаче още един пациент с коронавирус на 64 г., който  бил в критично състояние.

Британският гражданин от Старосел е вторият от община Хисаря, който е пипнал заразата. Миналата седмица стана ясно, че 69-годишна жена от курортния град е с положителна проба. Тя е майка на двама международни шофьори, единият наскоро се върнал от Германия. Предполага се, че от него се е заразила.

Нейното джипи в Хисаря, което я е прегледало, и съпругата му са поставени под карантина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи